Ο τουριστικός τομέας της Ελβετίας ξεπέρασε τα επίπεδα πριν από την πανδημία τον Αύγουστο

switzerland-696×464

Η Ελβετία έχει καταγράψει αύξηση 34 % στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τον Αύγουστο σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς η πλειοψηφία των Ελβετών πολιτών αποφάσισε να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές εντός της χώρας.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες, από την επίσημη σελίδα της Ελβετίας για τον Τουρισμό, οι νυχτερινές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία από ντόπιους επισκέπτες ήταν υψηλότερες από ποτέ, με τη χώρα να καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών, πάνω από 2,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ανά μήνα, αναφέρει το SchengenVisainfo.com .

 «Οι Ελβετοί δημιούργησαν 2,57 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων στην Ελβετία τον Αύγουστο, δηλαδή 34,4 % περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με το προηγούμενο« κανονικό »έτος πριν από την πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Swiss Tourism.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η Ελβετία αποφάσισε να επιβάλει λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς εισόδου και να ανοίξει τα σύνορα για αλλοδαπούς που είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου COVID-19, η χώρα μπόρεσε να φτάσει σχεδόν στα επίπεδα που καταγράφηκαν το 2019.

Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019 , 89 τοις εκατό των Ευρωπαίων επισκεπτών έμειναν στην Ελβετία αυτόν τον Αύγουστο.

Παρόμοια με άλλα καλοκαίρια, η πλειοψηφία των ταξιδιωτών που αποφάσισαν να επισκεφθούν την Ελβετία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ήταν από τις χώρες της Μπενελούξ με 231.000 διανυκτερεύσεις, που ήταν 21 % περισσότερο σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας με 170.000 διανυκτερεύσεις (+11 %)

Μέρος των χωρών των οποίων οι πολίτες αποφάσισαν να επισκεφθούν την Ελβετία αυτό το καλοκαίρι ήταν επίσης η Γερμανία, με 485.000 διανυκτερεύσεις, σημειώνοντας αύξηση 7 % σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.

Για περισσότερα από έξι χρόνια, οι χώρες της Μπενελούξ, η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν κλείσει τόσο αυξημένες διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στην αγορά της Ελβετίας, παρά την κανονική επιδημιολογική κατάσταση, η οποία ήταν έκπληξη για τη χώρα.

Όσον αφορά την αγορά μεγάλων αποστάσεων, η Swiss Tourism αποκάλυψε ότι το 58 % των διανυκτερεύσεων από επισκέπτες από τα κράτη του Κόλπου τον Αύγουστο του 2019, καθώς και το 39 % αυτών από ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής, έχουν φτάσει ξανά.

«Ο Ελβετικός Τουρισμός (ST) ήταν πάντα ενεργός τοπικά στις αγορές. Κρατήσαμε την Ελβετία ως προορισμό διακοπών παρόν στο μυαλό όλων. Και άξιζε τον κόπο. Τώρα είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε στοχευμένες και αποτελεσματικές καμπάνιες για να φέρουμε πίσω τους τελευταίους επισκέπτες που λείπουν, ειδικά από το εξωτερικό και τον επιχειρηματικό τουρισμό », δήλωσε ο διευθυντής του τουρισμού της Ελβετίας, Martin Nydegger.

Αστικοί προορισμοί, όπως η Γενεύη, η Βασιλεία και η Ζυρίχη, ήταν τα κύρια μέρη που σημάδεψαν μεγάλο αριθμό τουριστών κατά τη διάρκεια αυτού του Αυγούστου. Ωστόσο, ο τουρισμός περιορίστηκε για άλλη μια φορά στις αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα στα βουνά.

tourismtoday.grThere are no comments

Add yours

Facebook