Στο Ηνωμένο Βασίλειο η παραγωγή του νέου Mini Moke

210923152553_Mini-Moke-New-Productrion-2

Η Moke International αναβίωσε τη μάρκα το 2017 απέκτησε το εμπορικό σήμα Moke και τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής.

Το 2020 ξεκίνησε τις πωλήσεις μιας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής έναντι 23.500 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αρχική συμφωνία που είχε συνάψει η εταιρεία, προέβλεπε την κατασκευή των τμημάτων στη Βρετανία και το τελικό στάδιο της συναρμολόγησης να γίνεται στη Γαλλία. Τώρα όμως, μια νέα συμφωνία με τη Fablink που έχει έδρα στο Northamptonshire, εξυπηρετεί τις ανάγκες της πλήρους κατασκευής του μοντέλου στη Βρετανία.

Η Fablink, η οποία συνεργάζεται επίσης και με τις Jaguar- Land Rover και Morgan, διαθέτει σήμερα έξι γραμμές παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και απασχολεί περίπου 700 εργαζομένους. Η Moke International δήλωσε ότι η συμφωνία ενεργοποιήθηκε από μια βρετανική κρατική επιχορήγηση. Η εταιρεία έχει ετοιμάσει μια σειρά ειδικών εκδόσεων για το μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων τριών σχεδίων εμπνευσμένων από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες εκτός των άλλων «υπενθυμίζουν» και τη στρατιωτική προέλευση του αυτοκινήτου.

Να σας θυμίσουμε πως το Mini Moke γνώρισε τις προηγούμενες δεκαετίες εμπορική άνθηση και στη χώρα μας, βασισμένο στο κλασικό και αειθαλές Mini. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες το επέλεξαν στο στόλο οχημάτων τους και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το μικρό ελαφρύ και διασκεδαστικό αυτοκινητάκι…

protothema.gr


There are no comments

Add yours

Facebook