Νιόκι με κρέμα, μπέικον και αρακά

gnocchi_charlie-richards-430×575

Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά νιόκι με μπέικον, κρέμα γάλακτος και λίγο αρακά. Ένα νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο με ιταλικό αέρα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους λάτρεις της πατάτας.

Υλικά

  • 77 γρ. πανσέτα, σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 100 γρ. κατεψυγμένο αρακά, αφού τον
  • 100 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 400 γρ. νιόκι
  • 1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τους κύβους πανσέτας ανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι να ροδίσουν και να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπουςτους.

Ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1’, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ½. Προσθέτουμε τον αρακά, την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3′-4′.

Στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τον βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.

olivermagazine



There are no comments

Add yours

Facebook