Απλοποιούνται οι κανόνες ταξιδιού στο Ην. Βασίλειο

london-696×464

Νέοι απλοποιημένοι κανόνες ταξιδιού έχουν τεθεί σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το σύστημα λιστών να αντικαθίσταται από μια ενιαία κόκκινη λίστα.

Οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες εκτός της κόκκινης λίστας δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ πριν ξεκινήσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

 Η Airlines UK δήλωσε ότι θα κάνει τα ταξίδια στο εξωτερικό ευκολότερα και φθηνότερα.

Όσοι όμως προέρχονται από προορισμούς της κόκκινης λίστας πρέπει να πληρώσουν για καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες.

Βάσει των αλλαγών, που τέθηκαν σε ισχύ , οι πράσινες και πορτοκαλί λίστες έχουν καταργηθεί.

Οι κανόνες δοκιμών διευκολύνονται επίσης για άτομα που ταξιδεύουν από προορισμούς μη κόκκινης λίστας που έχουν εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, τις ΗΠΑ ή 18 άλλες αναγνωρισμένες χώρες.

Οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών που κατοικεί σε αυτές τις χώρες μπορεί επίσης να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς δοκιμές.

Αυτές οι ομάδες ήταν ήδη σε θέση να αποφύγουν την απομόνωση κατά την άφιξή τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλοι οι ταξιδιώτες – εκτός από τα παιδιά κάτω των πέντε ετών – θα πρέπει να πληρώσουν για ένα τεστ PCR δύο ημέρες μετά την άφιξη.

Τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα θα χρειαστούν ένα τεστ πριν την αναχώρηση και ένα τεστ PCR τις δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή τους και πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες στο σπίτι.

Και όσοι φτάνουν από χώρες της κόκκινης λίστας, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Μεξικού, των Φιλιππίνων και της Νότιας Αφρικής, πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες σε ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο, με κόστος 2.285 λιρών για έναν ενήλικα.

Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps δήλωσε: «Επιταχύνουμε προς ένα μέλλον όπου τα ταξίδια συνεχίζουν να ανοίγουν με ασφάλεια και παραμένουν ανοικτά για τα καλά, και οι σημερινές αλλαγές στον κανόνα είναι καλά νέα για τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις και τον ταξιδιωτικό τομέα.

“Η προτεραιότητά μας παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά, με περισσότερα από οκτώ στα 10 άτομα να είναι πλήρως εμβολιασμένα, είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτά τα βήματα για να μειώσουμε το κόστος των δοκιμών και να βοηθήσουμε τον τομέα να συνεχίσει την ανάκαμψή του”.


tourismtoday

 There are no comments

Add yours

Facebook