Ρουμανία: Εννέα νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην Κωνστάντζα

nosokomeio_constanta

Εννέα ασθενείς με COVID-19 έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Ρουμανίας, όπου νοσηλεύονται πάσχοντες από την νόσο–η τρίτη φονική πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε νοσοκομείο σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο της ανατολικής πόλης Κωνστάντζα περίπου στις 10:55 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, αφού κάλεσαν ενισχύσεις από γειτονικές κομητείες.

Οπτικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε δείχνει ασθενείς να πηδούν από τα παράθυρα των χαμηλότερων ορόφων του νοσοκομείου και πυροσβέστες να μεταφέρουν ανθρώπους έξω από το κτίριο.

Ο μεταβατικός υπουργός Υγείας Τσέκε Ατίλα ανακοίνωσε ότι όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στο νοσοκομείο βρίσκονταν 113 ασθενείς, ανάμεσά τους και δέκα στην ΜΕΘ.

Πενήντα ασθενείς έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί και μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Μέχρι χθες στα νοσοκομεία της Ρουμανίας νοσηλεύονταν πάνω από 12.100 ασθενείς με COVID-19, ανάμεσά τους 315 παιδιά και 1.364 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Ρουμανία έφθασε χθες τα 12.032 και οι κλίνες των ΜΕΘ εξαντλούνται.

Η Ρουμανία έχει τον δεύτερο χαμηλότερο ρυθμό εμβολιασμού στην ΕΕ των 27 χωρών μελών.

Τον Φεβρουάριο, μια πυρκαγιά προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ασθενών σε ένα νοσοκομείο για πάσχοντες από COVID-19 στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι.

Τον περασμένο Νοέμβριο δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια ΜΕΘ νοσοκομείου της κομητείας Πιάτρα Νεάμτ.

Ακόμη και πριν από την πανδημία το σύστημα υγειονομικής φροντίδας της χώρας βρισκόταν υπό πίεση εξαιτίας της διαφθοράς, ανεπαρκειών και της κομματικής διαχείρισης.

Η χώρα έχει μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες υγειονομικές υποδομές.

Το κράτος έχει χτίσει ένα νοσοκομείο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δαπανά τα λιγότερα χρήματα στην υγειονομική φροντίδα από τις χώρες της ΕΕ και δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν μεταναστεύσει.

 

πηγή-efsynThere are no comments

Add yours

Facebook