Προ των πυλών η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

Electric-Rolls-Royce-1

Η έναρξη δοκιμών και ο τερματισμός πωλήσεων μοντέλων με θερμικά μοτέρ είναι πλέον πολύ κοντά, σύμφωνα με επίσημα χείλη.

Electric-Rolls-Royce-1

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της πολυτελούς μάρκας, Torsten Müller-Ötvös, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της ιστορικής φίρμας, με τον κωδικό “Spectre”.
«Πρόκειται για την πιο σημαντική μέρα στην ιστορία της Rolls-Royce Motor Cars από την 4η Μαΐου του 1904. Εκείνη τη μέρα, οι ιδρυτές μας, Charles Rolls και Sir Henry Royce, συναντήθηκαν για πρώτη φορά και συμφώνησαν να δημιουργήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου», ανέφερε ο Torsten Müller-Ötvös.

 Σήμερα, 117 χρόνια μετά, και αφού εδραιώθηκε στον αυτοκινητικό κόσμο ως ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών υπερ-πολυτελών μοντέλων, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών σε δημοσίους δρόμους με πρωταγωνιστή το ιστορικό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι δοκιμές θα γίνουν σε κοινή θέα, και το λανσάρισμά θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Όπως αναφέρεται, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί γνωστό πεδίο δραστηριοποίησης της μάρκας. Το 2011 αποκαλύφθηκε μια πλήρως λειτουργική ηλεκτρική εκδοχή της Phantom, υπό την ονομασία 102EX, και το 2016 συστηθήκαμε με την 103EX που «που αντιπροσώπευε το όραμα της μάρκας για τις επόμενες δεκαετίες».

 Το πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνει κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, με την ηλεκτρική Rolls-Royce να δοκιμάζεται υπό ακραίες καιρικές συνθήκες σε δύσκολα μορφολογικά τερένΤο ηλεκτρικό θα βασίζεται σε μια πλήρως αρθρωτή αλουμινένια αρχιτεκτονική που έκανε ντεμπούτο το 2016 στη Phantom –για να ακολουθήσουν οι Cullinan & Ghost. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, χωρίς συνέργειες, γεγονός που γεμίζει με περηφάνια τον Torsten Müller-Ötvös.

Μέχρι το 2030 η εταιρία θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως, έκτοτε δεν θα πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

πηγή-protothema


There are no comments

Add yours

Facebook