Σε μεγάλη κρίση ο εισερχόμενος τουρισμός στην Τσεχία

PRAGUE-696×462

Παρά τη μερική επιστροφή διεθνών επισκεπτών, η Τσεχία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δραστική μείωση του αριθμού των ξένων τουριστών.

Κατεστραμμένος ο τουρισμός συνεδρίων

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τομέας του τουρισμού MICE είναι πλέον ερειπωμένος, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχουν αιτήματα και η ζήτηση έχει φτάσει στον πάτο. Θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλος ένας χρόνος για να δούμε οποιαδήποτε αναβίωση σε αυτόν τον τομέα.

 Τα ταξιδιωτικά γραφεία αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικά προβλήματα, ειδικά εκείνα που ειδικεύονται στην υποδοχή ξένων τουριστών στη χώρα.

«Οι Κινέζοι έχουν εξαφανιστεί, δεν βλέπουμε πλέον ούτε Ρώσους, και το ίδιο ισχύει για τους Νοτιοκορεάτες και τους Αμερικανούς. Γενικότερα, όλοι οι Ασιάτες σταμάτησαν να ταξιδεύουν στην περιοχή ». Αυτό δήλωσε ο Karel Výrut, διευθυντής της εταιρείας DIR Bohemia που διευκολύνει τα ξένα ταξίδια στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ξενοδοχεία πωλούνται, εργαζόμενοι αποχωρούν

Στην Πράγα, σχεδόν το ένα τρίτο των ξενοδοχείων δεν άνοιξαν καθόλου, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες έχουν κλείσει μόνο τις εργασίες και απολύουν υπαλλήλους. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν αναμένουν να ανοίξουν μέχρι το Πάσχα του επόμενου έτους. Και μερικοί αναζητούν ακόμη και πιθανούς αγοραστές.

Έλλειψη PR και επιστροφή των ΗΠΑ και Ασιατών τουριστών

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η ανεπαρκής προβολή της Τσεχίας ως προορισμού στο εξωτερικό. Οι ειδικοί επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τις δημόσιες σχέσεις της χώρας στις γύρω χώρες, επειδή χάνει τώρα ξένους τουρίστες σε βάρος της Βιέννης, της Κρακοβίας και της Βουδαπέστης.

πηγή-tourismtodayThere are no comments

Add yours

Facebook