Εκλογές στη Γερμανία: Μεγαλύτερη η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες σε σχέση με το 2017

yyy
Στα περισσότερα κρατίδια διαπιστώνεται ελαφρώς υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων

Το κεντρικό εκλογικό γραφείο της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι παρατηρείται μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Στην πλειοψηφία των κρατιδίων της χώρας καταγράφεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετικά υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ότι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017. Τότε το 76,2% των πολιτών είχε πάει στις κάλπες.

Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν την επιστολική ψήφο, ανάμεσά τους και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Γραφείο, η επιστολική ψήφος ενδεχομένως να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των ψήφων, όταν το 2017 είχε περιοριστεί στο 28,6%.

 Στο μεταξύ, από την ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι «γκάφες». Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ κατά την άσκηση νωρίτερα σήμερα του εκλογικού του δικαιώματος στο Άαχεν, δίπλωσε το ψηφοδέλτιο κατά τρόπο ώστε να φαίνεται τι είχε ψηφίσει, κάτι που απαγορεύεται.

Τελικά, αποφασίστηκε η ψήφος του να μετρηθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι συνιστά «παραβίαση του απορρήτου της ψηφοφορίας».

«Ένας εθνικά γνωστός πολιτικός ψήφισε το δικό του κόμμα, όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ότι επηρέασε άλλους ψηφοφόρους», ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕThere are no comments

Add yours

Facebook