Τέξας: Εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε σε αυλή σπιτιού – Γλίτωσαν οι πιλότοι

crash-3
Ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια

Ένα εκπαιδευτικό, στρατιωτικό αεροσκάφος τους συνετρίβη στην αυλή κατοικίας σε προάστιο κοντά στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι πιλότοι έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους προτού το μικρό τζετ του Πολεμικού Ναυτικού συντριβεί σε σύμπλεγμα φοιτητικών κατοικιών και γλίτωσαν ενώ τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές στο προάστιο Λέικ Γουόρθ.

«Κανένας κάτοικος δεν τραυματίστηκε. Οι δύο πιλότοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο», είπε στον Τύπο ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο Λέικ Γουόρθ, ο Ράιαν Άρθουρ. «Το συμβάν αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή εδώ στο Λέικ Γουόρθ», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως ευτυχώς κατέπεσε σε αυλή και όχι πάνω σε κάποιο σπίτι.

Το αεριωθούμενο ήταν τύπου T-45C Goshawk του Πολεμικού Ναυτικού, διθέσιο εκπαιδευτικό, που χρησιμοποιείται συχνά σε αεροπλανοφόρα, σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση αεροναυτικής εκπαίδευσης (CNATRA).

Εικόνα

«Ο εκπαιδευτής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση· η κατάσταση του εκπαιδευόμενου πιλότου του ΠΝ είναι άγνωστη, πάντως είναι ζωντανός και τους προσφέρονται φροντίδες», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Οι πιλότοι εκτελούσαν συνηθισμένη εκπαιδευτική πτήση· απογειώθηκαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κόρπους Κρίστι, κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιότερα. «Η αιτία της συντριβής είναι άγνωστη» και αντικείμενο έρευνας που διενεργείται.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε social media κατέγραψαν μια παχιά στήλη πυκνού γκρίζου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής και ένα αλεξίπτωτο πιασμένο σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης.

πηγή-lifo

 There are no comments

Add yours

Facebook