Γαστρονόμος: Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα

penes-me-vasiliko-gas-184-320×200

Συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια για πένες με ντοματίνια, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση

Υλικά για 4 – 6 μερίδες
  • 500 γρ. Πένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 15 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Χρόνοι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτα

Τι πίνουμε: Ένα Ξινόμαυρο ή μια Νεμέα.

πηγή-kathimerini

 



There are no comments

Add yours

Facebook