Ο Bill Gates αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στη Four Seasons Hotels

F34R4EEJ2RG3DKUGSVKBLC2GXA

H επενδυτική εταιρία του Bill Gates, Cascades, πρόσφατα αγόρασε μερίδιο στην Four Seasons Hotels έναντι 2,21 δισ. δολαρίων από την επενδυτική εταιρία Kingdom Holding με έδρα στη Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Cascades έκανε την πρώτη της επένδυση στην Four Seasons το 1997 και με τη νέα απόκτηση μεριδίου αυξάνει σημαντικά τον έλεγχό της στον ξενοδοχειακό όμιλο καθώς πλέον διαθέτει το μισό μερίδιο της Kingdom στο brand.

H Kingdom Holding ανήκει στον Σαουδάραβα Πρίγκιπα Alwaleed Bin Talal, που αποτελεί την  πιο επιτυχημένη επιχειρηματική προσωπικότητα της χώρας και στοχοποιημένο πρόσωπο της κυβέρνησης με την πτώση του 2017.

Η εταιρία του αποφάσισε να πουλήσει περισσότερες από τις μισές μετοχές της στη Four Seasons, παρότι ο Πρίγκιπας Alwaleed έχει εκφράσει επανειλημμένα την αγάπη του για το brand και τη συναισθηματική αξία που έχει για αυτόν.

Παρότι ο Πρίγκιπας διαθέτει μερίδιο σε πολλές εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες είναι η Citigroup Inc., την τελευταία δεκαετία η εταιρία του πουλά μερίδιά της σε ξενοδοχεία.

πηγή-tornosnewsThere are no comments

Add yours

Facebook