Θεσσαλονίκη: Τι αφήνουν μέσα σε ταξί και λεωφορεία οι ξεχασιάρηδες επιβάτες

f59090128000cf73732fef3d50cab947_Generic
Κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό και τσαντάκια, είναι από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που βρίσκουν στο κάθισμα οι οδηγοί ταξί – Ξεχάστηκε ακόμα και σκυλάκι

Ηβιασύνη, το άγχος της καθημερινότητας, οι σκοτούρες, ακόμη και ένας …δυνατός έρωτας, είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν τους επιβάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ταξί ή λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους, να ξεχνούν μέσα σ” αυτά προσωπικά τους αντικείμενα, όπως αναφέρουν οδηγοί. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν καθημερινά οι οδηγοί των δύο μέσων μεταφοράς μαζεύουν τα απολεσθέντα και τις περισσότερες φορές ο/η ιδιοκτήτης/τρια εντοπίζεται και τα αντικείμενα επιστρέφονται. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο αριθμός των ξεχασιάρηδων έχει αυξηθεί, αν κρίνει κάποιος από τα δεκάδες …ευρήματα στα καθίσματα.

«Είναι ένα φαινόμενο που πάντα υπήρχε, αλλά την περίοδο της «συμβίωσης» με τον κορονοϊό έχει αυξητικές τάσεις» εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». «Τις περισσότερες φορές ο κόσμος βιάζεται, αναγκαζόμαστε να αφήσουμε τον επιβάτη ακριβώς στο σημείο προορισμού του, όπου μπορεί να έχει κίνηση, αυτός προσπαθεί να βγει από το όχημα γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι να ξεχάσει μικροαντικείμενα ή ακόμη και να του πέσουν από την τσέπη. Ορισμένες φορές μάλιστα, είναι μεγάλης αξίας» συμπληρώνει ο κ. Λεοντιάδης.

Ξεχάστηκε ακόμα και σκυλάκι

Κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό και τσαντάκια, είναι από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που βρίσκουν στο κάθισμα οι οδηγοί ταξί, άλλα δεν είναι τα μόνα που αφήνουν πίσω τους οι επιβάτες κατά την αποβίβασή τους. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, το πιο ασυνήθιστο που ξεχάστηκε μέσα σε όχημα, δεν ήταν καν αντικείμενο. «Συνέβη πέρυσι και μας αναστάτωσε και κινητοποίησε όλους. Ήταν η περίπτωση που μια οικογένεια που είχε επιβιβαστεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους, άφησαν μέσα στο ταξί το σκυλάκι τους, που κοιμόταν στο ειδικό κλουβάκι μεταφοράς», περιγράφει ο κ. Λεοντιάδης. Ξαφνικά, το γάβγισμα του σκύλου που έμεινε χωρίς τα αφεντικά του, χτύπησε συναγερμό στους οδηγούς. «Κινητοποιηθήκαμε όλοι, υπήρξε μια κατάσταση με γρήγορα αντανακλαστικά, και το σκυλάκι παραδόθηκε στην οικογένεια, τα μέλη της οποίας εξήγησαν ότι ξεχάστηκε, γιατί ο ένας νόμιζε πως το πήρε ο άλλος, ακριβώς όπως στην ταινία «Home Alone»! Πάντως όλοι τους και ειδικά τα παιδάκια, έλαμπαν από χαρά όταν ξαναπήραν στα χέρια τους το κατοικίδιο τους», ανέφερε στο «Πρακτορείο FM».

Οι οδηγοί ταξί επισημαίνουν ότι είναι μεγάλη η ανακούφιση για αυτόν που βρίσκει αυτό που (ξ)έχασε, αλλά αντίστοιχα μεγάλη είναι και η χαρά για τους ίδιους που το παραδίδουν. Όταν δεν θυμάται ο πελάτης ποιο ταξί είχε πάρει για τη διαδρομή του, γίνονται ανακοινώσεις στην κοινότητα, κάτι που είναι ακόμη πιο εύκολο σήμερα με τις εφαρμογές και τις κλήσεις σε ραδιοταξί. Τα αντικείμενα αξίας παραδίδονται κυρίως στα αστυνομικά τμήματα. Εκεί μπορεί ο επιβάτης, που πιστεύει ότι έχει χάσει κάποιο αντικείμενο, να το αναζητήσει και οι αστυνομικοί να διακριβώσουν, αν πρόκειται για τον κάτοχο, ώστε να το επιστρέψουν.

Την πρωτιά πάντως στα απολεσθέντα έχουν και με διαφορά οι ομπρέλες. Το αξεσουάρ της βροχής η και της έντονης ηλιοφάνειας είναι το πιο σύνηθες αντικείμενο που ξεχνούν οι επιβάτες στο ταξί, ειδικά όταν το βάζουν στο πορτ μπαγάζ. «Δεν υπάρχει ούτε ένα όχημά μας, στο οποίο να μην έχει ξεχάσει κάποιος μια ομπρέλα, πολλές από αυτές δεν τις αναζητούν και τις έχουμε στα απολεσθέντα μας μήνες ολόκληρους» σημειώνει.

πηγή-ethnosThere are no comments

Add yours

Facebook