Η Microsoft αναβάλλει επ’ αόριστον την επιστροφή στο γραφείο

microsoft-hackers

Συνεχίζεται η τηλεργασία για χιλιάδες υπαλλήλους
Η μετάλλαξη Δέλτα αναγκάζει τον κολοσσό της τεχνολογίας Microsoft να αναβάλλει επ’ αόριστον την επιστροφή στα γραφεία για τους υπαλλήλους της.
ΗMicrosoft ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα καθυστερήσει επ’ αόριστον την επαναλειτουργία της έδρας της στο Ρέντμοντ και των άλλων γραφείων της στις ΗΠΑ, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Ο κατασκευαστής λογισμικού και υλικού δεν έδωσε νέα ημερομηνία για τον «στόχο» της 4ης Οκτωβρίου που είχε ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου.

Η απόφαση, η οποία θα επηρεάσει περισσότερους από 103.000 υπαλλήλους της Microsoft στις ΗΠΑ, αντικατοπτρίζει την προσεκτική προσέγγιση που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να επαναφέρουν τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας μετά την αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid.

Τον Αύγουστο, με την αύξηση των κρουσμάτων της Μετάλλαξης Δέλτα, η Amazon ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία τον Ιανουάριο του 2022. Το Facebook και η Google ακολούθησαν την Amazon λέγοντας ότι θα επέτρεπαν στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία των ΗΠΑ το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα έχουν εργαστεί εξ αποστάσεως για σχεδόν δύο χρόνια.

«Δεδομένης της αβεβαιότητας του Covid-19, αποφασίσαμε να μην προβλέψουμε μια νέα ημερομηνία για την πλήρη επαναλειτουργία των χώρων εργασίας μας», έγραψε ο Τζάρεντ Σπατάρο, αντιπρόεδρος της Microsoft, σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Μόλις η εταιρεία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους εργαζόμενους, θα ανακοινώσει μια μηνιαία μεταβατική περίοδο, ώστε οι εργαζόμενοι να ετοιμαστούν, έγραψε το στέλεχος της Microsoft.

Πηγή: athensvoice.grThere are no comments

Add yours

Facebook