Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εσπευσμένα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

op

Εσπευσμένα στο Πανεπιστημικό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης χρειάστηκε να διακομισθεί το μεσημέρι της Παρασκευής η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη η οποία βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από νωρίς σήμερα το πρωί, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης όπου μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση – συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία ήταν προγραμματισμένη συνέπεσε με τον χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και ίσως είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που δεν αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Να γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του Μίκη» ζητούν οι Χανιώτες

Να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη θέλουν οι φορείς των Χανίων, ενώ προετοιμάζονται να δεχτούν τη σορό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή από τον περασμένο Οκτώβριο στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην οποία έγραψε οδηγίες που είχε δώσει στη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και στον προσωπικό του φίλο και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη.

Την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου αναπαύονται ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός του, ενώ φαίνεται πως είχε φροντίσει να υπάρχει και νομική κατοχύρωση για να μην αμφισβητηθεί η τελευταία του επιθυμία.

πηγή-cnnThere are no comments

Add yours

Facebook