Φτιάξε frozen yogurt με γεύση καραμέλα-μπισκότο!

dsc_0091

Με 5 μόλις υλικά, και σε λίγα μόλις λεπτά θα έχετε έτοιμο αυτό το γιαουρτοπαγωτό που θα κάνει χαρούμενους όσους το δοκιμάσουν. Γιατί τώρα το καλοκαίρι ποιος δεν θέλει το παγωτάκι του; Το θες κι εσύ, το θέλουν τα παιδιά, το θέλει όλη η χώρα! Προχώρα λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά…

1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (παγωμένο στην κατάψυξη για 1 ώρα)
2 καψουλάκια βανιλίνη
1 κονσέρβα έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ή απλό
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
15 cookies σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στον κάδο του μίξερ να χτυπηθεί στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει καλά.
Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Στο μεταξύ βάζουμε τα cookies σε μια σακούλα που κλείνει με φερμουάρ και με τον πλάστη τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφρατεύουμε χτυπώντας το με μίξερ χειρός. Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύουμε να πάνε ομοιόμορφα παντού.
Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγο ακόμα να παγώσει καλά και σερβίρουμε κοβοντας μπάλες με σκουπ παγωτού.
Σημείωση: Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά να μαλακώσει λίγο.

Πηγή: athensvoice.gr



There are no comments

Add yours

Facebook