Παρίσι: Νέο όριο ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα την ώρα

Paris-Traffic

Το νέο όριο ταχύτητας αναμένεται να ενισχύσει την τάση για μετακινήσεις στην πόλη με ποδήλατο

Από την Δευτέρα οι Παριζιάνοι οδηγοί κινούνται με ρυθμούς… χελώνας καθώς τέθηκε σε ισχύ όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα την ώρα (από 50χλμ/ώρα).

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος της «πόλης του φωτός» Αν Ινταλγκό, έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία κίνηση με στόχο των περιορισμό των ατυχημάτων, τη μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και την ηχορύπανση στην γαλλική πρωτεύουσα.

“Οπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Ladepeche», το νέο όριο ταχύτητας αναμένεται να ενισχύσει την τάση για μετακινήσεις στην πόλη με ποδήλατο.

Το 61% των κατοίκων της πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop, εγκρίνει την πρωτοβουλία της Σοσιαλίστριας δημάρχου .

Γιατί ένα τέτοιο μέτρο;

«Αυτός ο περιορισμός συνδέεται με ένα σημαντικό ζήτημα οδικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων», επισημαίνει ο Νταβίντ Μπελιάρ, αντιδήμαρχος του Παρισιού, υπεύθυνος για τη μετατροπή του δημόσιου χώρου και των μεταφορών.

Σε ότι αφορά την βελτίωση της ποιότητας του αέρα, υπάρχουν «φωνές» που αμφισβητούν ότι με αυτό το μέτρο , τα αυτοκίνητα θα ρυπαίνουν λιγότερο.

Ο Τόνι Ρενούτσι, γενικός διευθυντής της «Respire», μιας εθνικής οργάνωσης για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Liberation», ότι ο ίδιος στηρίζει την πρωτοβουλία.

« Ωστόσο, όπως τονίζει, «αυτό το μέτρο δεν έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα του αέρα και είναι σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό. Επειδή θα κινούμαστε με ταχύτητα αντί για 50 χλμ. /ώρα με 30χλμ./ώρα δεν σημαίνει ότι θα ρυπαίνουμε λιγότερο. Στις πόλεις όπου αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί (Λιλ, Γκρενόμπλ, Μιλάνο, Μαδρίτη, Βρυξέλλες) δεν έχει εξαχθεί συμπέρασμα για το θέμα της ποιότητας του αέρα, δεν υπάρχουν δεδομένα».

πηγή-protothema


There are no comments

Add yours

Facebook