Ισπανία-Άννα Γκονζάλες Ροντρίγκες: Δήμαρχος «τα έβαλε» με τις ταυρομαχίες & δέχεται απειλές

nnn

«Χρησιμοποιείται και για να προσβάλει τον φεμινισμό και τους μετανάστες», δηλώνει η δήμαρχος μετά από πρόσφατο περιστατικό

Ισπανία: Δήμαρχος ανακοίνωσε τέλος των ταυρομαχιών σε πόλη και δέχεται απειλές – Σφοδρές αντιδράσεις – Για γενναία απόφαση κάνουν λόγο υποστηρικτές της.
Η Άννα Γκονζάλες Ροντρίγκες, δήμαρχος της Χιχόν στην Ισπανία, ανακοίνωσε το τέλος των ταυρομαχιών για την πόλη, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και απειλές.

«Μια γενναία απόφαση, είμαστε σε καλό δρόμο!», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αϊντα Γκασκόν, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Anima naturalis. Η γνωστή εφημερίδα «El Mundo» έκανε λόγο για «σκάνδαλο». Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα PP, ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά και θα προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών κατά του μέτρου.

Αυτό αποτελεί «ιδεολογική κηδεμονία» και «περιορισμό της ελευθερίας των πολιτών της Χιχόν», ανέφερε το κόμμα. Διάσημοι ταυρομάχοι, όπως ο 38χρονος Ελ Γιούλι και ο 44χρονος Καγιετάνο Ροντρίγκεζ, οι οποίοι θεωρούνται οι αγαπημένοι των γυναικών και πρότυπα Ισπανών, χαρακτήρισαν τη δήμαρχο «απαίδευτη» και «ανίκανη».

Από το 2016, όταν δέκα δήμοι και περιφέρειες σε όλη τη χώρα προχώρησαν σε απαγορεύσεις, το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Μαδρίτη έκρινε ότι μόνο το κράτος μπορεί να αποφασίσει εάν θα καταργηθεί το έθιμο, επειδή η ταυρομαχία ανακηρύχθηκε εθνικό πολιτιστικό αγαθό το 2013. Γι” αυτόν ακριβώς το λόγο, η δήμαρχος Γκονζάλες Ροντρίγκες επέλεξε να μην ανακοινώσει ότι απαγορεύονται οι ταυρομαχίες, αλλά ότι η κεντρική δημοτική αρένα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για ταυρομαχίες, αλλά για άλλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες. Ο Ισπανίδα πολιτικός δήλωσε πως το ποτήρι ξεχείλισε όταν σκοτώθηκαν δύο ταύροι την περασμένη Κυριακή στη Χιχόν με τα ονόματα «φεμινιστής» και «Νιγηριανός».

Η ταυρομαχία είναι αμφιλεγόμενη εδώ και χρόνια, «αλλά τώρα χρησιμοποιείται και για να προσβάλει τον φεμινισμό και τους μετανάστες» δήλωσε η δήμαρχος στους δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης. «Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε. Πάντως, η Γκασκόν παραμένει αισιόδοξη παρά τα εμπόδια. «Είμαι πεπεισμένη ότι οι μέρες των ταυρομαχιών είναι μετρημένες ακόμα κι αν πιθανότατα θα χρειαστούν μερικά χρόνια περισσότερα από ό,τι θα θέλαμε για να καταργηθούν», δήλωσε. Ένας ρεαλιστικός στόχος είναι το 2030.

Με πληροφορίες από DW

Πηγή: athensvoice.grThere are no comments

Add yours

Facebook