Εκτάκτως στον Έβρο Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος – Τα μέτρα για να οχυρωθούν τα σύνορα

yy
Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν – Οι Αρχές στα σύνορα είναι σε συναγερμό – Πιθανή η επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν

Στον Έβρο θα βρεθούν εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκης. Σύμφωνα με το evrosnews, θα προσγειωθούν με ελικόπτερο στην Ορεστιαδα και από εκεί θα μεταφερθούν στις Καστανιές για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει την Καμπούλ και την εξουσία της χώρας, υπάρχουν φόβοι για μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς τα ελληνικά -και άρα ευρωπαϊκά σύνορα- ίσως ανάλογο με εκείνο του 2015 από τη Συρία. Ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 500.000 μετανάστες από την ταλαιπωρημένη χώρα.

Για το λόγο αυτό, οι Αρχές στα σύνορα είναι σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος. Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Την ίδια ώρα ξεκινά διπλωματικός πυρετός ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα για το ζήτημα, ενώ όπως ανακοινώθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα.

Έτοιμα 27 χιλιόμετρα του φράχτη

Ο χαρακτήρας του έργου είναι αμυντικός, αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα (χάλυβας) 5 μέτρων. Το πάνω μέρος του φράχτη (1,25 μ.) είναι λεία λαμαρίνα με αντι-αναρριχητική λειτουργία και προεξοχές με αγκαθωτή κοντσερτίνα. Το κιγκλίδωμα στηρίζεται σε πασσάλους που θεμελιώνονται σε 6 μέτρα βάθος καθώς οι περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το Open, τα οποία τραβήχτηκαν πριν από περίπου 2 μήνες φαίνεται το ελληνικό στρατηγείο. Στα πλάνα διακρίνονται τόσο οι τελευταίας τεχνολογίας κάμερες που έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων μας, όσο και το τουρκικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι και η δική του κάμερα.

Όπως μετέδωσε η Ευλαμπία Ρέβη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εξετάζεται να γίνει και σε αυτό το σημείο επέκταση του φράχτη και μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα.

https://www.glomex.com/de/?utm_source=www.ethnos.gr&utm_medium=referral&utm_campaign=videoplayer-branding

Αφγανιστάν: Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την Κυριακή

Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Πλήθη συνεχίζουν όμως να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος νατοϊκός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται.

πηγή- ethnos


There are no comments

Add yours

Facebook