Βραβεία Skytrax: Στα 5 καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης το «Ελ. Βενιζέλος» για το 2021

lgav

Στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων αεροδρομίων για το 2021 στη Ν. Ευρώπη βρέθηκε το αεροδρόμιο της Αθήνας αποσπώντας το βραβείο Best Airports in Southern Europe 2021 της Skytrax.

Ειδικότερα, καλύτερο αεροδρόμιο στη Ν. Ευρώπη αναδείχθηκε το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, και ακολουθούν τα αεροδρόμια Μαδρίτης (Barajas), Ρώμης (Fiumicino), Βαρκελώνης, Αθήνας, Λισαβόνας, Μιλάνου (Malpensa), Μάλτας, Πόρτο και Νίκαιας.

Στη γενική κατάταξη βαθμολόγησης των 100 καλύτερων αεροδρομίων παγκοσμίως, το αεροδρόμιο Αθήνας βρέθηκε στην 47η θέση, έναντι της 45ης που κατείχε πέρυσι.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Αθήνας αναδείχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα στην Ευρώπη στην κατηγορία καθαριότητας, κατακτώντας την 9η θέση.

Το αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα αναδείχθηκε το κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο, ενώ το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ψηφίστηκε πρώτο στην κατηγορία των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη βελτίωση.

H ετήσια έρευνα στην οποία βασίζονται τα βραβεία Passenger’s Choice Awards της Skytrax, διενεργήθηκε από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021, με τους ταξιδιώτες να ψηφίζουν τα αγαπημένα τους αεροδρόμια βάσει των ταξιδιωτικών εμπειριών τους σε αυτά προ κορωνοϊού και άλλους βάσει των εμπειριών τους μετά τον κορωνοϊό.

Τα βραβεία απονέμονται από το 1999 και θεωρούνται ορόσημο για τη βιομηχανία των αερομεταφορών, αξιολογώντας τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις 500 αεροδρομίων παγκοσμίως.

πηγή-tornosnewsThere are no comments

Add yours

Facebook