ΗΠΑ: Ένας αστυνομικός νεκρός μετά από επεισόδιο έξω από το Πεντάγωνο

9

Το Πεντάγωνο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού σήμερα, για περίπου μιάμιση ώρα, λόγω ενός επεισοδίου με πυροβολισμούς σε μικρή απόσταση, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας.

Ένας αξιωματικός πέθανε όταν μαχαιρώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης βίας σε σταθμό λεωφορείων έξω από το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 10.40 τοπική ώρα μεγάφωνα κάλεσαν τους εργαζομένους να παραμείνουν μέσα στο κτήριο, όταν ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί από τον κοντινό σταθμό των λεωφορείων. Γύρω στις 12.10 ο συναγερμός έληξε αλλά οι γειτονικοί σταθμοί του Μετρό και των λεωφορείων παραμένουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας.

 Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δεν βρισκόταν στο Πεντάγωνο τη στιγμή του επεισοδίου. Ενημερώθηκε και «ενημερώνεται τακτικά για όλες τις νέες εξελίξεις», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι.

Ο Όστιν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη, εβδομαδιαία συνάντησή τους με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

πηγή-newsbomb

 

 There are no comments

Add yours

Facebook