Ρώσοι t.o’s: Χωρίς τσάρτερ η Ελλάδα αλλά με εκπτώσεις έως 40% στα ξενοδοχεία

airplane_1_pixabay_122630960
Ρώσοι t.o’s: Χωρίς τσάρτερ η Ελλάδα αλλά με εκπτώσεις έως 40% στα ξενοδοχεία

Για συστηματικά θετική τάση στη ζήτηση για Ελλάδα μιλούν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μια ουσιαστική αύξηση στις πωλήσεις αυτή τη στιγμή είναι απίθανη καθώς το βασικό πρόβλημα στις ρωσικές τουριστικές ροές προς Ελλάδα παραμένει, και είναι η έλλειψη τσάρτερ πτήσεων, με αποτέλεσμα τα πακέτα να είναι πολύ ακριβά.

Όπως μεταδίδει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, η ζήτηση, η οποία δεν χαρακτηριζόταν ικανοποιητική για τους τουρ οπερέιτορ στις αρχές Ιουλίου, άρχισε να αυξάνεται προοδευτικά για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Russian Express, στις αρχές Ιουλίου η ζήτηση ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο, ωστόσο από τα μέσα του μήνα καταγράφεται σημαντική αύξηση για Ελλάδα.

Παρόλ’ αυτά η έλλειψη τσάρτερ πτήσεων καθιστά τα πακέτα πολύ ακριβά για τους Ρώσους. Από τις 24 Ιουλίου ο αριθμός προγραμματισμένων πτήσεων για Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά 7%, έπειτα από απόφαση των ρωσικών αρχών. Προσφέρονται επίσης πτήσεις από τη Μόσχα προς Αθήνα, από τη Μόσχα προς Ρόδο και Κέρκυρα (4 την εβδομάδα για κάθε δρομολόγιο), προς Άραξο και Ζάκυνθο.

Στον TEZ Tour η προσφορά αερομεταφορών πλέον αντιστοιχεί στα επίπεδα ζήτησης για την Ελλάδα. Ο τουρ οπερέιτορ προσφέρει πακέτα με άφιξη στο Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Κέρκυρα μέσω της Aegean ενώ οι πτήσεις για Ζάκυνθο έχουν χαμηλή ζήτηση. Ορισμένοι Ρώσοι τουρίστες αποθαρρύνονται για ταξίδια στην Ελλάδα λόγω της απαίτησης για βίζα Σένγκεν και για τεστ μετά την άφιξή τους.

Στον Coral Travel καταγράφεται αυξανόμενη ζήτηση, για Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καθώς οι τιμές των προγραμματισμένων πτήσεων γίνονται όλο και πιο προσιτές όμως τα επίπεδα ζήτησης είναι πολύ χαμηλότερα από άλλες σεζόν όταν υπήρχαν τσάρτερ.

Στην TUI Ρωσίας καταγράφουν αυξημένη ζήτηση με σταθερή ανάπτυξη, ιδιαίτερα για ταξίδια στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όμως, όπως αναφέρει ο τουρ οπερέιτορ, ο περιορισμένος όγκος αερομεταφορών οι οποίες ελλείψει των τσάρτερ περιορίζονται στις προγραμματισμένες πτήσεις, μπλοκάρει την έκρηξη της ζήτησης.

Ο ANEX Tour αναμένει αύξηση των πτητικών προγραμμάτων για Ελλάδα, έχοντας προσθέσει φέτος τη Χαλκιδική στα προγράμματά του, ενώ ο PEGAS Touristik καταγράφει ζήτηση για Ηράκλειο. Μάλιστα, ο τουρ οπερέιτορ προσθέτει ότι προσφέρονται πολύ ελκυστικές τιμές τόσο από τις αεροπορικές εταιρίες όσο και από τους ξενοδόχους στην Ελλάδα.

Στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα οι τουρ οπερέιτορ αντιπροσωπεύουν το βασικό κορμό της τουριστικής ζήτησης, ενώ δημοφιλείς είναι και οι διακοπές στη Χαλκιδική.

Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα προσφέρουν φέτος πολύ ελκυστικές τιμές, σύμφωνα με τους ρώσους τουρ οπερέιτορ. Σύμφωνα με την TUI, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πολλά ξενοδοχεία έδωσαν πολύ καλές προσφορές με εκπτώσεις που φτάνουν το 40%. Οι περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς παιδιά προτιμούν φθηνά καταλύματα 2 ή τριών αστέρων με γεύματα ή πρωινό. Οι οικογένειες με παιδιά προτιμούν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων με all inclusive γεύματα, καλές υποδομές και υπηρεσίες για παιδιά. Η πιο δημοφιλής διάρκεια διακοπών στην Ελλάδα είναι οι 7 διανυκτερεύσεις, αναφέρει η TUI.

πηγή-tornosnewsThere are no comments

Add yours

Facebook