Ένας καταπράσινος λόφος αποκαλύπτεται στο κέντρο του Λονδίνου

mvrdv1

Η εγκατάσταση αναμένεται να ενθαρρύνει τους επισκέπτες δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Μια κατασκευή 25 μέτρων ύψους, ένας καταπράσινος λόφος στο κέντρο του Λονδίνου ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και θα προσφέρει μια σπάνια θέα στη Marble Arch καθώς και το Hyde Park.

Κοντά στην Oxford Street, ο τεχνητός λόφος Marble Arch Hill δίνει ένα οικολογικό μήνυμα στους επισκέπτες της πόλης και φιλοδοξεί να τους απομακρύνει και πέρα από το ιστορικό και πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου κάνοντας πιο φιλικό και ευχάριστο το περιβάλλον.

Ακριβώς δίπλα στη Marble Arch – μια θριαμβευτική αψίδα του 19ου αιώνα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα John Nash, η νέα εγκατάσταση σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες του MVRDV ως νεύμα στην ιστορία της περιοχής, καθώς ήταν προηγουμένως μέρος του παρακείμενου Hyde Park πριν απομονωθεί και μετατραπεί σε μια μεγάλη νησίδα κυκλοφορίας τη δεκαετία του 1960. Το οικολογικό αυτό έργο θα δώσει ώθηση και μια νέα πνοή σε μια ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη τοποθεσία στο Λονδίνο και θα «διορθώσει» κάποια λάθη που έγιναν με τον περιορισμό του πρασίνου και την πυκνή δόμηση της δεκαετίας του ’60 στο Λονδίνο.

Το έργο είναι μια ανάθεση στο γραφείο MVRDV από το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουέστμινστερ ως απάντηση στις επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού στην Oxford Street, μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή κοντά στο Marble Arch.

Ένας καταπράσινος λόφος αποκαλύπτεται στο κέντρο του Λονδίνου

 Η εγκατάσταση αναμένεται να ενθαρρύνει τους επισκέπτες δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον για την περιοχή. Μόλις ολοκληρωθεί, θα μοιάζει με την πρόταση του MVRDV για το Serpentine Pavilion του 2004, το οποίο σχεδιάστηκε ως τεράστιο τεχνητό βουνό γύρω από το Serpentine Gallery, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω του κόστους.

Καθώς η εγκατάσταση είναι προσωρινή, ο στόχος του MVRDV είναι να παράγει όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα. Η κατασκευή θα αποσυναρμολογηθεί και θα ξαναχρησιμοποιηθεί εύκολα, ενώ τα στρώματα από ξύλο, χώμα, γρασίδι και δέντρα θα ξαναχρησιμοποιηθούν σε κοντινούς κήπους και πάρκα.

Μόλις ολοκληρωθεί, μια ενιαία συνεχής διαδρομή και γύρω από τον λόφο θα οδηγεί τους επισκέπτες στην κορυφή του. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μπορούν να κατεβούν από την πίσω μεριά και να μπουν στο κούφιο κέντρο του λόφου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις και εκθέσεις.

mvrdv3

op

πηγή-lifo



There are no comments

Add yours

Facebook