Το νέο Audi RS 3 είναι το πιο γρήγορο της κατηγορίας του

AUDI-RS-3-2021-1

Επίσημη πρεμιέρα για την κορυφαία έκδοση του A3, το RS 3 που είναι διαθέσιμο τόσο ως πεντάθυρο Sportback, όσο και ως Sedan.

o

Έτσι το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δεύτερα, ενώ η στάνταρ τελική ταχύτητα είναι τα 250 χλμ./ ώρα. Προαιρετικά ανεβαίνει στα 280, ενώ με το πακέτο Dynamic και τα κεραμικά φρένα είναι 290 χλμ./ ώρα. Τιμή που τοποθετεί το RS 3 στην κορυφή των hot hatches σε ότι αφορά την τελική του ταχύτητα.

Το κιβώτιο είναι διπλού συμπλέκτη με εφτά σχέσεις, ενώ υπάρχει και Torque Splitter. Το οποίο έχει αντικαταστήσει το πίσω διαφορικό και τον πολύδισκο συμπλέκτη στον πίσω άξονα και εξασφαλίζει την ιδανική κάθε φορά κατανομή ροπής στους δύο πίσω τροχούς. Παράλληλα υπάρχει και ειδικά εξελιγμένο drift mode.

Από κει και πέρα υπάρχει η στάνταρ σπορ ανάρτηση και ένα ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα πέδησης.

Οπτικά η σχεδίαση του νέου Audi RS 3 είναι ακόμα πιο δυναμική με στάνταρ ζάντες 19 ιντσών, ενώ σπορ είναι και η σχεδίαση του εσωτερικό. Παράλληλα το Audi Virtual Cockpit έχει ειδικές για την περίσταση λειτουργίες, ενώ ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και HUD.

Οι πωλήσεις του νέου Audi RS 3 θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από τις 60.000 και τις 62.000 ευρώ για το Sportback και το Sedan αντίστοιχα.

ή έχει αυξηθεί κατά 20 Nm στα 500, που είναι διαθέσιμα από τις 2.250 έως και τις 5.600 σ.α.λ.

πηγή-cnn


There are no comments

Add yours

Facebook