Το iPhone γίνεται και κλειδί του αυτοκινήτου

56

Η Apple ετοίμασε το Car Keys που θα επιτρέπει στα iPhone και τα Apple Watch να κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητο και να βάζουν μπροστά τη μηχανή.

Είστε από εκείνους που τα πρωινά, όπως προσπαθείτε να ξεκινήσετε για τη δουλειά, επιστρέφετε δυο,τρεις φορές στο σπίτι για να πάρετε πράγματα που έχετε ξεχάσει; Έχετε διαπιστώσει πως τα κλειδιά είναι ένα αντικείμενο που σας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα; Η Apple αποφάσισε να βοηθήσει την κατάσταση. Δηλαδή, το είχε κάνει από πέρυσι, όταν πρωτοπαρουσίασε το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου. Παρουσιάστηκαν όμως, κάποια θεματάκια τα οποία έλυσε στην ανανεωμένη έκδοση που θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Αρχικά όχι για όλους, αλλά για τις εταιρίες αυτοκινήτων που θα συνεργαστούν με την Apple.

Το Car Keys είναι ψηφιακό πρωτόκολο που επιτρέπει στα iPhone ή τα Apple Watch, με δυνατότητες near-field communication (το NFC επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ δυο ηλεκτρονικών συσκευών που είναι σε απόσταση έως 4 cm) να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο σας, να βάλουν μπροστά τη μηχανή και να το κλειδώσουν. Δηλαδή, κάνουν ό,τι το κανονικό κλειδί.

Ο NFC reader δεν υπάρχει στα αυτοκίνητα. Τα προσθέτουν οι κατασκευαστικές εταιρίες. Μετά θα χρειαστείτε λίγα λεπτά για να γίνει η σύνδεση, με την Apple να έχει προσθέσει στο site της όλες τις σχετικές πληροφορίες. Χρειάζεται ο κωδικός που θα πάρετε από τον car dealer. Αυτόν θα τον βάζετε και στην εφαρμογή της εταιρίας στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο σας -με βασική προϋπόθεση πως θα την έχετε “κατεβάσει”. Παρεμπιπτόντως, κάνετε δουλειά ακόμα και αν δεν έχετε μπαταρία στο κινητό ή το ρολόι.

Η πρώτη συνεργάτιδα που ανακοίνωσε η Apple για αυτό το project είναι η BMW. Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν οι ιδιοκτήτες των μοντέλων των σειρών 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M και Z4 που έχουν κατασκευαστεί μετά την 1η Ιουλίου του 2020.

πηγή-news247

 There are no comments

Add yours

Facebook