Πλημμύρες στη Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί- Νέα μεγάλη κατολίσθηση σήμερα

germania-plimmire

117 νεκροί συνολικά στη Γερμανία και Βέλγιο

Ανεβαίνει διαρκώς ο τραγικός απολογισμός στη Γερμανία από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Ευρώπη.

Στη Γερμανία, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 103 σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ενώ άλλοι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βέλγιο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στη Ρηνανία- Παλατινάτο», δήλωσε η Μαλού Ντράγερ, επικεφαλής της κυβέρνησης του εν λόγω κρατιδίου.

 Στο μεταξύ, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι αγνοούνται, έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση που έγινε σήμερα το πρωί, παρασύροντας σπίτια, στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», ανέφεραν σε Tweet οι τοπικές αρχές, εκπρόσωπος των οποίων μίλησε για μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων θανάτων.

Συνολικά 55 άνθρωποι διασώθηκαν από σπίτια, ενώ άλλοι 15 παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, που απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής που εκκενώθηκε να μην επιστρέφουν στις οικίες τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα ανέβει ακόμη ψηλότερα, καθώς πολλοί είναι οι αγνοούμενοι. Στο Αρβέιλερ, στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, οι αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι δεν έχουν εντοπιστεί 1.300 άνθρωποι. Εξαιτίας της κατάρρευσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να εντοπίσουν τους οικείους τους που μένουν στην περιοχή.

πηγή-lifoThere are no comments

Add yours

Facebook