Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ΕΑΒ: 700 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2021

ii

 

Oι προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), καθώς και η περαιτέρω πορεία της εταιρείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο της εταιρίας υπό τη νέα διοίκηση και εξετάστηκε η υλοποίηση νέων προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΒ έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης με στόχο την ταχύτατη στροφή της σε κερδοφορία και συνεχίζει να ενισχύει το εργατικό δυναμικό της με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, έως το τέλος του 2021 θα έχουν προσληφθεί συνολικά 700 νέοι εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία διευρύνει τις δραστηριότητές της στην αεροπορική βιομηχανία και δίνει έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη και στον σχεδιασμό νέων προϊόντων.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η ΕΑΒ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα απόδοσης αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία, και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη παραδώσει 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair απαραίτητα για την πυροπροστασία της χώρας. Επισημαίνεται, ακόμα, ότι για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια αποδίδεται στην ΠΑ τόσο μεγάλος αριθμός, επιχειρησιακά έτοιμων και συντηρημένων, πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων “Αδωνις Γεωργιάδης, Εθνικής “Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, ο πρόεδρος της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας.

πηγή-real.grThere are no comments

Add yours

Facebook