Επιδημιολόγοι: Εισήγηση για πιο αυστηρά μέτρα σε Μύκονο & Ρέθυμνο

mykonos

Τα στοιχεία που οδηγούν τους ειδικούς στην απόφαση

mykonos

Κορωνοϊός: Ποια η εισήγηση των επιδημιολόγων για αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας σε Μύκονο και Ρέθυμνο μετά τα κρούσματα.
Πιο αυστηρά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου και Ρεθύμνου, εισηγείται τελικά η ειδική επιστημονική Επιτροπή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19 στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως αυτά αποτυπώνονται στα ημερήσια επιδημιολογικά δελτία του Οργανισμού, με 98 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού για την Τρίτη και με 114,47 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δεν είναι η πρώτη, αλλά… η δεύτερη περιοχή της χώρας μας, στην κατάταξη των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίες «οδηγούν» τη ραγδαία αυξανόμενη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Πρωταθλήτρια» στην ίδια κατάταξη, δηλαδή στην πρώτη θέση, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, με 14 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού την Τρίτη και με… 138,15 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Στην τρίτη θέση η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, με 47,66 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, και ακολουθούν ο Νότιος Τομέας της Αθήνας, με 47,56 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με 47,23 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.
Και όλα αυτά, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης μετρά μόλις 62 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα για την Τρίτη και μόλις… 5,5 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Πηγή: athensvoice.grThere are no comments

Add yours

Facebook