Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018

ee

Πολύ ψηλά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά τη διακοπή των συζητήσεων στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη διακοπή των συζητήσεων στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, η οποία ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη στενότητα στην αγορά, ενώ η παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα ανακάμπτει.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 18 σεντς ή 0,2% στα 77,34 δολάρια στις 8.42 (ώρα Ελλάδας), μετά την αύξησή του κατά 1,3% χθες. Νωρίτερα, είχε φθάσει έως τα 77,61 δολάρια που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Οκτωβρίου 2018. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) διαμορφωνόταν στα 76,57 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 1,41 δολάρια ή 1,9% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ είχε σκαρφαλώσει πριν έως τα 76,77 δολάρια, ελάχιστα κάτω από το υψηλό επίπεδο των 76,90 δολαρίων του Οκτωβρίου 2018.

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους, μία ομάδα που είναι γνωστή ως ΟΠΕΚ+, διέκοψαν τις συζητήσεις για το ύψος της παραγωγής του χωρίς να καθορίσουν νέα ημερομηνία επανέναρξής τους μετά τη σύγκρουση της περασμένης εβδομάδας, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να απορρίπτουν την πρόταση για οκτάμηνη παράταση των περιορισμών στην παραγωγή.

Πηγές του ΟΠΕΚ+ ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση της παραγωγής τον Αύγουστο, ενώ άλλες έλεγαν ότι μία νέα σύνοδος θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και ότι πιστεύουν πως θα υπάρξει αύξηση (της παραγωγής) τον Αύγουστο.

 Ο ΟΠΕΚ είχε συμφωνήσει σε πρωτοφανείς μειώσεις της παραγωγής το 2020 για να αντιμετωπίσει το κραχ των τιμών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Τα μέλη του καρτέλ χαλάρωναν σταδιακά τους περιορισμούς στην παραγωγή, αλλά το σχέδιο της περασμένης Παρασκευής – για αύξηση της παραγωγής κατά περίπου 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021 και για νέες σταδιακές μεταβολές της παραγωγής έως το τέλος του 2022 – μπλοκαρίστηκε.
πηγή-news247

 There are no comments

Add yours

Facebook