Παραδόθηκε στην εισαγγελία ο οικονομικός διευθυντής του Τραμπ

90

Ο όμιλος Τραμπ θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για φορολογικές παραβάσει

Στην εισαγγελία του Μανχάταν παραδόθηκε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Τραμπ, που αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για φορολογικές παραβάσεις.
ΟΆλεν Γουάισενμπεργκ, επί μακρόν οικονομικός διευθυντής της Trump Organization, παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο επιχειρηματικός όμιλος του Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετωπίσουν την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις.

Οι ακριβείς κατηγορίες κατά του Αλεν Γουάισενμπεργκ και της Trump Organization θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρος του. Το μόνο βέβαιο είναι πως μία πιθανή ανατροπή της υπόθεσης, θα μπορούσε να πλήξει το πολιτικό μέλλον του Τραμπ ο οποίος ετοιμάζεται ήδη για τις επόμενες εκλογές.

Η ποινική υπόθεση προέρχεται από την έρευνα του εισαγγελέα του Μανχάταν Cyrus Vance σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Letitia James. Αναμένεται να επικεντρωθεί στο κατά πόσον ο  Γουάισενμπεργκ και άλλοι αξιωματούχοι έλαβαν προνόμια και παροχές, όπως ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και μισθωμένα αυτοκίνητα, χωρίς να τα αναφέρουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μανχάταν αλλά  και ο δικηγόρος του Γουάισενμπεργκ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, ενώ ούτε οι δικηγόροι του Τραμπ και του Οργανισμού Τραμπ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό της υπόθεσης.

Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού την Τετάρτη κοντά στα σύνορα του Μεξικού για να ασκήσει κριτική στις πολιτικές μετανάστευσης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, δεν απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν δημοσιογράφοι σχετικά με τις ποινικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Επιπλέον, σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο χαρακτήρισε τους εισαγγελείς μεροληπτικούς και είπε ότι οι ενέργειες της εταιρείας του δεν ήταν σε καμία περίπτωση παράνομες.

Ο Οργανισμός Τραμπ, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα και άλλες ποινές εάν καταδικαστεί.

Μια πιθανή κατηγορία θα ήταν η «πρόθεση εξαπάτησης», σύμφωνα με τον δικηγόρο της Νέας Υόρκης Marc Scholl, πρώην εισαγγελέα στο γραφείο του Μανχάταν. «Πρόκειται για ένα έγκλημα που επιτρέπει στη δίωξη να περιγράψει με λεπτομέρειες το έγκλημα, ανεξάρτητα από πόσο καιρό πριν ξεκίνησε», δήλωσε ο Scholl και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο έγκλημα θα μπορούσε να επιφέρει πολύ σοβαρές κυρώσεις.

Πληροφορίες από Reuters

«Πηγή: athensvoice.grThere are no comments

Add yours

Facebook