Τραγωδία στο Μαϊάμι: Υπήρχε προειδοποίηση για την ασφάλεια του κτηρίου αλλά αγνοήθηκε

o

Ένα μήνα αφού μια έκθεση μηχανικού προειδοποιούσε το 2018 για «μείζονα δομική ζημιά» που απαιτούσε άμεση επισκευή, ένας αξιωματούχος του δήμου του Σέρφσαϊντ της Φλόριντα διαβεβαίωσε τους ενοίκους του συγκροτήματος κατοικιών Champlain Towers South ότι το κτήριό τους είναι ασφαλές, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όμως αργότερα το 2018 ένας επιθεωρητής του δήμου του Σέρφσαϊντ συναντήθηκε με ενοίκους του κτηρίου και τους διαβεβαίωσε πως το κτήριο ήταν «σε πολύ καλή κατάσταση», σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2018 και δημοσιοποιήθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

 Τα σχόλια του επιθεωρητή έρχονται σε σύγκρουση με την έκθεση του μηχανικού που είχε γίνει πέντε εβδομάδες νωρίτερα και προειδοποιούσε πως η στεγάνωση μιας δομικής πλάκας από σκυρόδεμα ήταν ανάγκη να αντικατασταθεί «στο εγγύς μέλλον».

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου του κτηρίου (Champlain Tower South Condominium Association) στις 15 Νοεμβρίου 2018, ένας αρμόδιος αξιωματούχος της κωμόπολης Σέρφσαϊντ, ο Ρος Πριέτο, εμφανίζεται να συζητάει την έκθεση αυτή, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός NPR.

«Η έκθεση για τη δομική μηχανική εξετάσθηκε από τον κ. Πριέτο», αναφέρεται στα πρακτικά της συνάντησης, τα οποία επικαλέσθηκε ο NPR. «Φαίνεται πως το κτήριο είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Ο Πριέτο δεν εργάζεται πλέον για την κωμόπολη του Σέρφσαϊντ, σύμφωνα με τον NPR. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald πως δεν θυμάται να είχε λάβει αυτή την έκθεση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να έρθει άμεσα σε επαφή με τον Πριέτο.

Η έκθεση του 2018, που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, έδειχνε πως ένας μηχανικός είχε βρει στοιχεία για μεγάλη δομική ζημιά κάτω από την πισίνα και «φθορά του σκυροδέματος» στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του 12ώροφου συγκροτήματος κατοικιών, τρία χρόνια πριν αυτό καταρρεύσει την περασμένη Πέμπτη.

πηγή-cnn.gr

 There are no comments

Add yours

Facebook