Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις: Η δήλωση υγείας που πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες

0-0-0-072-33-82-e88

Τι πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες πριν την επιβίβαση στο πλοίο

Ως ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, περιέγραψε ο επικεφαλής του αρμόδιου χαρτοφυλακίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, την ηλεκτρονική δήλωση υγείας για τα ταξίδια με πλοίο:

«Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για την διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί δε ένα ακόμη βήμα του Υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο».

Τη Φόρμα Δήλωσης Υγείας Ακτοπλοΐας πρέπει να συμπληρώνουν οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες ένα εικοσιτετράωρο πριν την επιβίβαση στο πλοίο για οποιοδήποτε προορισμό, ενώ σε περίπτωση μετεπιβίβασης θα πρέπει να υποβάλλεται  υποχρεωτικά δεύτερη δήλωση.

Η επίδειξη του συγκεκριμένου δικαιολογητικού είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή, στο προσωπικό κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων είναι υποχρεωτική, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν επιτρέπεται στους επιβάτες να ταξιδέψουν.

Κάθε ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει έως και τέσσερις δηλώσεις ανά λιμάνι και ημέρα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συμπεριλαμβάνει και τα ανήλικα μέλη της οικογένειάς του.

Από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου απαιτείται η διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα ακόμα και στους ανήλικους από έξι ετών και άνω, όπως ορίζεται από τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της ΙΑΤΑ.

Οι τουρίστες από το Μαυροβούνιο μπορούν να περνούν τα ελληνικά σύνορα επιδεικνύοντας αρνητικό μοριακό τεστ που διενεργήθηκε εντός των προηγούμενων 72 ωρών, ενώ σε περίπτωση κρούσματος ο χρόνος καραντίνας μειώνεται από δέκα τέσσερις σε δέκα ημέρες. Στις ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούν να συμμετέχουν είκοσι άτομα αντί για δέκα πέντε που ίσχυε μέχρι πρότινος.

πηγή: touristikanea

 There are no comments

Add yours

Facebook