Ποια τα τέσσερα μέτρα που ισχύουν από σήμερα (7/6)

ermoy

«Μεγάλης σημασίας η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid»

Τουρισμός: Ποια είναι τα τέσσερα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα (7/6) – Το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» και ο κοινός στόχος.
Στα τέσσερα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, στον Τουρισμό και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Κοινός στόχος στο διάστημα που διανύουμε είναι να διασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι για όλους και μια καλύτερη από την περσινή τουριστική περίοδο. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει νέα δράση ύψους 420 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επανεκκίνησης τουριστικών δραστηριοτήτων», σημείωσε η κ. Πελώνη σχετικά με την επανεκκίνηση του Τουρισμού και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 300.000 συμπολίτες μας, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου μπορούν να αξιοποιηθούν και οι επιταγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν πέρσι.

Τόσο η Ελλάδα, όσο και έξι ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ενεργοποιήσει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID. Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «μεγάλης σημασίας» την εφαρμογή του και σημείωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα αποτελεί ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

«Παράλληλα, αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό -ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών- από σήμερα το πρωί, εφαρμόζονται τέσσερις νέες ρυθμίσεις:

-Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.
-Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.
Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες».

πηγή: athensvoiceThere are no comments

Add yours

Facebook