Ελλάδα: Το σχέδιο για τους τουρίστες στα νησιά: Το μοντέλο της Σιγκαπούρης με τεστ αναπνοής

touristes-aerodromio

Με τον τουρισμό να έχει ήδη ανοίξει και το κύμα των επισκεπτών να εντείνεται όσο περνούν οι μέρες, η κυβέρνηση εξετάζει τις δικλείδες ασφαλείας για την άφιξη των τουριστών στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το πρόβλημα με τα PCR τεστ που ζητούν μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες (όπως η TUI) είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν τις υποδομές για τόσο μεγάλο όγκο ελέγχων και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πιθανότερο σενέριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ από τα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να ελέγχονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, με την κυβέρνηση να θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες θετικούς τον κορωνοϊό, έντονος προβληματισμός υπάρχει στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.

Γι αυτό τον λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής του μοντέλου της Σιγκαπούρης, κοινώς ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

 

πηγή: lifoThere are no comments

Add yours

Facebook