Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2021: «100% βέβαιη η διεξαγωγή τους»

tokio_2020

Βέβαιη 100% για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2021 δήλωσε στο BBC η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

«Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι πώς θα έχουμε ακόμη πιο ασφαλείς και σίγουρους Αγώνες», τόνισε η κυρία Χασιμότο, η οποία χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις επιφυλάξεις και τους φόβους μεγάλης μερίδας των Ιαπώνων, οι οποίοι -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- τάσσονται υπέρ της ματαίωσης της διοργάνωσης.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι το πώς θα ελέγξουμε τη ροή ανθρώπων. Αν σημειωθεί ένα ξέσπασμα (σ.σ. της πανδημίας) κατά τη διάρκεια των Αγώνων, που οδηγήσει σε κρίση ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τους Αγώνες χωρίς καθόλου θεατές», τόνισε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, η οποία ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την παραίτηση του Γιοσίρο Μόρι.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία κατά το δυνατόν πλήρη «φούσκα» για την ασφάλεια των ανθρώπων που θα έρθουν από το εξωτερικό, αλλά και των κατοίκων και πολιτών της Ιαπωνίας», πρόσθεσε η Σέικο Χασιμότο.

 

πηγή: iefimeridaThere are no comments

Add yours

Facebook