Ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες των πλοίων: Σε ισχύ από την Πέμπτη

Ploia-limania

Από την Πέμπτη οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά, προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού και το υγειονομικό πρωτόκολλο στις μετακινήσεις των επιβατών με πλοία.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε την ψηφιακή δήλωση υγείας μπορεί να τη βρει κάποιος στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας.

 Ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως για να ταξιδέψει κανείς ακτοπλοϊκώς θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, είτε να έχει κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test αλλά να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί τους.

Στο 85% η πληρότητα των πλοίων με καμπίνες

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ερωτηθείς για την πληρότητα των πλοίων, απάντησε πως παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, η πληρότητα των πλοίων στην περίπτωση που διαθέτουν καμπίνες αγγίζει το 85% και στο 80% όταν δεν έχουν καμπίνες.

πηγή: lifoThere are no comments

Add yours

Facebook