Σάντσεθ: Από τις 7 Ιουνίου η Ισπανία συμμετέχει στην «πρόβα τζενεράλε» του ψηφιακού πιστοποιητικού

z_mallorca-_3807

Η Ισπανία θα βρίσκεται από τις 7 Ιουνίου ανάμεσα στις χώρες που θα πραγματοποιήσουν την «πρόβα τζενεράλε» του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, που θα τεθεί σε ισχύ για όλες τις χώρες της ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία σπουδαία είδηση για την βιομηχανία του τουρισμού και θα αποτελέσει την ενεργοποίηση του διεθνούς τουρισμού». Επισήμανε δε ότι «το πράσινο πιστοποιητικό covid δεν θα ευνοήσει μόνο τους τουριστικούς προορισμούς θάλασσας και ήλιου αλλά και τον τουρισμό στο εσωτερικό της χώρας ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις».

Τέλος, ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ισπανία από τις 7 Ιουνίου θα δέχεται ελεύθερα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα ισχύει το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται ως τώρα , δηλαδή θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ήδη από τις 24 Μαΐου την Ισπανία επισκέπτονται ελεύθερα ταξιδιώτες από 10 χώρες: την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ιαπωνία, Κίνα και Ρουάντα.

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή σας στην Ισπανία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Diplomat Travel, τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

πηγή: tornosnewsThere are no comments

Add yours

Facebook