Έριστος: H παραλία για τους εναλλακτικούς

Drone,View,Of,The,Large,Bay,Of,Eristos,On,The

Μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για το καλοκαίρι

Υπάρχουν οι παραλίες με τα ρηχά και καθαρά νερά που προτιμούν οι περισσότεροι για το μπάνιο τους. Και υπάρχουν και εκείνες οι παραλίες που είναι περισσότερο για τους εναλλακτικούς και όσους αγαπούν να εξερευνούν τις πιο παράξενες γωνιές της Ελλάδας.

Μια από αυτές, είναι η παραλία Έριστος. Μια εναλλακτική γωνιά στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Τήλο. Εκεί που θα βρεις ένα αληθινό ησυχαστήριο και θα απολαύσεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία μέσα στο καλοκαίρι.

Μπορεί η παραλία Έριστος να μην σου λέει κάτι και να μην την έχεις ξανακούσει αλλά αν βρεθείς στην Τήλο, σύντομα θα καταλάβεις ότι πρόκειται για την πιο διάσημη (ή μέσα στις πιο διάσημες) παραλία της Τήλου. Βρίσκεται σε απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων νότια του Μεγάλου Χωριού, της πρωτεύουσας δηλαδή της Τήλου.

Η παραλία Έριστος με το ιδιαίτερο όνομα είναι μια μεγάλη παραλία που φτάνει περίπου το 1,5 χιλιόμετρο η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι η φυσική σκιά που προσφέρει και το άλλο η ησυχία της. Μια μεγάλη χρυσή αμμουδιά με καταγάλανα νερά στην οποία θα βρεις και βότσαλα ανά σημεία. Τα νερά της έχουν επίσης μια χαρακτηριστική δροσιά και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Είναι λόγω των πηγών Τήλος – Έριστος τα οποία εκβάλλουν στην περιοχή στην οποία βρίσκεται η παραλία.

Το σίγουρο είναι ότι θα συναντήσεις εκεί κόσμο που έχει πάει απλώς να διαβάσει το βιβλίο του ή ακόμη και να απολαύσει κάποια έναστρη βραδιά με κιθάρες και καλή παρέα.

media_gallery_beach-eristos

Διακοπές στην Τήλο

Μπορεί η Τήλος να μην είναι ένα νησί διάσημο και φημισμένο για την τουριστική του κίνηση αλλά σίγουρα έχει να σου προσφέρει μερικά καλά κρυμμένα μυστικά που θα σε εκπλήξουν. Το σμαράγδι του Αιγαίου μπορεί να υπερηφανεύεται για την όμορφη Χώρα του, το Μεγάλο Χωριό, τις πολύ καθαρές παραλίες και τους φιλόξενους κατοίκους και το πολύ προσεγμένο φαγητό. Κάτι που θα διαπιστώνεις σε όλες τις ταβέρνες του νησιού. Κάτι που επίσης πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το νησί έχει μεγάλη αναλογία σε μνημεία ανά κάτοικο αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Και ο κάθε κάτοικος φροντίζει πολύ ώστε να διατηρηθεί αυτό και να αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση επισκεπτών. Σε κάθε γωνιά ξεπετάγονται μπροστά σου σπήλαια, βυζαντινά μνημεία και μεσαιωνικά κάστρα.

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή/και τη διαμονή σας στο νησί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Diplomat Travel, τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

πηγή: news.grThere are no comments

Add yours

Facebook