Επίσημο: Η Ισπανία ανοίγει τις πύλες της από 7 Ιουνίου σε όλα τα εμβολιασμένα άτομα

Spain-Flag_6

Η Ισπανία, δεύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως πριν από την πανδημία, θα επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της από τις 7 Ιουνίου «σε όλα τα εμβολιασμένα άτομα», ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.

«Από τις 7 Ιουνίου, όλα τα εμβολιασμένα άτομα και οι οικογένειές τους θα είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα μας, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε παρέμβασή του στο διεθνές σαλόνι τουρισμού Fitur, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αφορά όλες τις χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ.

Μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε για τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιστροφή του τουρισμού θα είναι η κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας.

Τι θα ισχύει
Οι Βρετανοί, καθώς και οι τουρίστες από χώρες χαμηλής επικινδυνότητας, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στην Ισπανία, χωρίς τεστ PCR, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου, ενώ μόνο τα ταξίδια που θεωρούνταν αναγκαία τούς επιτρέπονταν μέχρι σήμερα, πρόσθεσε.

Θα μπορούν να το κάνουν «χωρίς περιορισμούς και χωρίς υγειονομικές απαιτήσεις και δεν θα υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους», είπε.

Ωστόσο, η Ισπανία παραμένει για το Λονδίνο στην «πορτοκαλί» λίστα των χωρών για τις οποίες απαιτείται καραντίνα δέκα ημερών μετά την επιστροφή και τεστ PCR.

Η άρση των περιορισμών αφορά συνολικά δέκα χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι κάτοικοι των οποίων μπορούσαν να κάνουν στην Ισπανία μόνο αναγκαία ταξίδια, ανάμεσά τους η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Η Ισπανία, δεύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο μετά τη Γαλλία πριν από την πανδημία, ελπίζει ότι θα προσελκύσει φέτος περί τα 45.000.000 ξένους τουρίστες, το 50% των τουριστών που την επισκέπτονταν πριν από την πανδημία. Οι Βρετανοί αντιπροσώπευαν πριν από την πανδημία το μεγαλύτερο μερίδιο, με 18 εκατομμύρια το 2019.

Η επιστροφή των ξένων τουριστών στις παραλίες της Κόστα ντε Σολ είναι πρωτεύουσας σημασίας για την Ισπανία, που οφείλει, υπό κανονικές συνθήκες, το 14% του ΑΕΠ της στον τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η είσοδος των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ισπανία δεν περιορίσθηκε ποτέ, αλλά οι ταξιδιώτες οφείλουν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR.

Σύμφωνα με τον Πέδρο Σάντσεθ, το νέο καθεστώς στις διεθνείς αφίξεις τουριστών θα επιτρέψει μέχρι το τέλος του χρόνου την επιστροφή κατά 70% στα προ της πανδημίας επίπεδα. Για το καλοκαίρι, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για το 30% έως 40% των προ της πανδημίας αφίξεων.

Πηγή: iefimerida.grThere are no comments

Add yours

Facebook