Βρετανία: Με «κόστος και ταλαιπωρία» τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες, λέει ο Σαπς

bretania

Τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες της ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας συνεπάγονται «πολύ κόστος και ταλαιπωρία», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς, μία μέρα μετά την οδηγία του Μπόρις Τζόνσον προς τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς τους «πορτοκαλί» προορισμούς.

Επαναλαμβάνοντας την έκκληση της βρετανικής κυβέρνησης προς το βρετανικό κοινό να αποφύγει τις διακοπές προς τις «πορτοκαλί» χώρες της λίστας, στις οποίες συγκαταλέγεται η χώρας μας, ο Σαπς ανέφερε ότι τέτοια ταξίδια περιλάμβαναν πολύ κόστος και ταλαιπωρία ακόμη και αν δεν ήταν παράνομα.

Οι πτήσεις για λόγους αναψυχής συνεχίστηκαν σε υπερπόντιους προορισμούς αυτήν την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το λεγόμενο σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη», με κλιμακωτούς περιορισμούς για διαφορετικές χώρες.

Ελάχιστοι προορισμοί, όπως η Πορτογαλία και η Αυστραλία, βρίσκονται στην «πράσινη λίστα». Τα περισσότερα μέρη στην Ευρώπη, όπως και η Ελλάδα, βρίσκονται στη «πορτοκαλί λίστα».

Στους πολίτες στη Βρετανία έχει δοθεί η οδηγία να μην επισκέπτονται αυτές τις χώρες εκτός και εάν πρόκειται για βασικούς σκοπούς, αν και αυτό δεν επιβάλλεται από το νόμο και εφόσον οι πτήσεις προς αυτούς τους προορισμούς είναι ευρέως διαθέσιμες.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ανακοίνωσε την πολιτική της με συνέπεια.

«Έχουμε απομακρυνθεί από μια κατάσταση όπου όλα είναι έγκεινται στη σφαίρα του απαγορεύεται και είναι παράνομα», δήλωσε ο Σαπς στο Sky News την Πέμπτη. «Ζητάμε από τους ανθρώπους να εφαρμόσουν λίγο κοινή λογική», πρόσθεσε.

«Απαιτείται πολύ κόστος και ταλαιπωρία και καραντίνα όταν πηγαίνετε σε αυτές τις χώρες και, θα επιβάλλονται πολύ αυστηρά», είπε. «Οι άνθρωποι θα έρθουν στο σπίτι σας για να ελέγξουν» τη συμμόρφωση με την καραντίνα», προειδοποίησε.

Μόνο οι χώρες της «πράσινης λίστας» είναι κατάλληλες για διακοπές, κατέληξε…

πηγή: naftemporiki.grThere are no comments

Add yours

Facebook