10 μικρές κουζίνες του Instagram που θα σε εμπνεύσουν

Small-Kitchen-Instagram-Mikri-kouzina-2-

Τον τελευταίο καιρό ακούω όλο και πιο συχνά συζητήσεις σχετικά με  την ραγδαία άνοδο του Instagram και τη σταθερή πτώση του Facebook στις προτιμήσεις των χρηστών των Social Media. Το Instagram είναι εύχρηστο, άμεσο, εμπνέει και κυρίως μας επιτρέπει να βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει (το δικό μου timeline πχ. είναι γεμάτο φαγητό, όμορφα αγόρια και τα κορίτσια του RuPaul). 

Μία από τις πιο αγαπημένες μου instagramικές συνήθειες, είναι να χαζεύω κουζίνες. #kitchen, #pinkkitchen & #kitchendesign είναι μόνο τρία από τα δεκάδες hashtags που τσεκάρω συχνά και μετά χάνομαι στις χιλιάδες κουζίνες από όλο τον κόσμο σε ότι μέγεθος και χρώμα μπορείς να φανταστείς. Στο τελευταίο αγπημένο μου #smallkitchen, βρήκα 10 υπέροχες λιλιπούτιες κουζίνες και τις μοιράζομαι μαζί σου για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις την κουζίνα των ονείρων σου, ακόμα και σε 10 τ.μ.

Χρησιμοποιήσε μία τροχήλατη νησίδα για πάγκο εργασίας ή τραπέζι για φαγητό. Ακούμπησε την στον τοίχο και εκμεταλλεύσου τα ράφια της για αποθηκευτικό χώρο. Από πάνω μπορείς να βάλεις ράφια ή ακόμα και ντουλάπι.

Ένας έξυπνος τρόπος για τραπέζι δύο ατόμων, όταn δεν υπάρχει πολύς χώρος. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για κάβα στα πάρτυ σας ή ως μπουφέ όταν θέλετε να κάνετε “τραπέζι” σε πολλά άτομα.

Αν παρατηρήσετε καλά, θα δείτε πολλά μικρά κολπάκια που εξασφαλίζουν έξτρα χώρο σε μία μικρή κουζίνα. Αντί να έχετε το ρολό κουζίνας πάνω στον πάγκο, κρεμάστε το κάτω από ένα ράφι. Βάλτε έναν μαγνήτη για τα μαχαίρια σας κάπου ψηλά και προτιμήστε ανοιχτά ντουλάπια και ράφια για το πάνω μέρος της κουζίνας ώστε να μην γίνει αποπνικτική.

Αν η κουζίνα σας δεν έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τους. Λατρεύω την ιδέα με τα κρεμασμένα καλάθια, όχι μόνο για λαχανικά και φρούτα, αλλά και για πετσέτες κουζίνας, καθαριστικά ακόμα και εργαλεία μαγειρικής.

Κι όμως, μπορείς να παραφορτώσεις μια μικρή κουζίνα και να δείχνει όμορφη! Τόλμησε με γεωμετρικά patterns στο πλακάκι και διακόσμησε τους πάγκους με φυτά και τους τοίχους με πινακάκια Μου αρέσει πολύ η λεπτομέρεια με τα κρεμασμένα λαμπάκια, όπως και η θέση του φούρνου μικροκυμάτων για να μην πιάνει χώρο στον πάγκο.

Αν η μικρή σου κουζίνα έχει άνοιγμα προς το σαλόνι, τότε μπορείς να βάλεις κλειστά ντουλάπια στον πάνω χώρο και κλείσουν όλο τον χώρο.

Η ιδανική διαρρύθμιση για μία γκαρσονιέρα είτε είναι για έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι.

Ίσως η αγαπημένη μου μικρή κουζίνα. Ο δημιουργός της έχει χρησιμοποιήσει το πάνω μέρος των ντουλαπιών ως ράφι και μάλιστα έχει προσθέσει ακόμα ένα ράφι σχεδόν κοντά στο ταβάνι για τα πράγματα που χρησιμοποιούμε σπάνια. Κλέβω την ιδέα με τα κρεμασμένα ξύλα κοπής στον τοίχο.

Σχεδόν σε κάθε κουζίνα υπάρχει ένα κομμάτι τοίχου όπου μπορεί να μπει ένα ράφι και δύο σκαμπό και να χρησιμοποιηθούν ως πάγκος φαγητού. Επίσης παρατηρήστε τι όμορφα που είναι τα φυτά και πόσο στυλ δίνουν σε αυτήν την υπερβολικά μικρή αλλά χαριτωμένη κουζίνα.

Ένα φοιτητικό κουζινάκι που αποδεικνύει ότι μπορείς να φτιάξεις μια κουκλίστικη κουζίνα με πολύ μικρό budget.
Πηγή : Madame GingerThere are no comments

Add yours

Facebook