Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

xrysi-avgi-

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στον Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Μετά την απόφαση για τα ελαφρυντικά το δικαστήριο προχωράει στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Αυτή αφορά στις ποινές που θα επιβληθούν στους 57 συνολικά κατηγορουμένους (από τους 68 αρχικά) που κρίθηκαν ένοχοι. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία δεν απλή, ούτε σύντομη και το πιθανότερο είναι να χρειαστούν και άλλες συνεδριάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί.

 

Την εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη διεκόπη για μισή ώρα.

Στην αίθουσα προσήλθε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης προκειμένου να αναλύσει την ένστασή του. Ο κ. Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση του συνόλου της έδρας με εξαίρεση την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σχημάτισε την εντύπωση ότι προέρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης, ζητώ από το δικαστήριό σας να εξασφαλισθεί η σωματική μου ακεραιότητα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Γι” αυτό και διακυβεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου».

Σημείωσε ακόμα ότι: «Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από άλλους θεσμούς, κατά παράβαση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Εντός του κοινοβουλίου αναρτήθηκαν πανό δεν είναι αθώοι».

Τόνισε δε ότι: «Η δίκη ήταν ποινική και μετατράπηκε σε πολιτική». Επίσης ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε «το δικαστήριο σας είναι αμιγώς ποινικό, δεν δικάζετε ούτε τον φασισμό ούτε τη δικαιοσύνη (…) Δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί τους φασίστες».

Συμπλήρωσε ακόμα: «Το δικαστήριο σας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα. Ήμουν ο πρώτος που κατηγόρησα την Χρυσή Αυγή για αξιόποινες πράξεις. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή».

Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο Λαγός

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης.

 

Ένταση στο Εφετείο – 12 προσαγωγές

Καβγάς μελών του ΠΑΜΕ με υποστηρικτές της ΧΑ έξω από το Εφετείο – Πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων και η ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία κρίθηκε ομόφωνα ότι είναι εγκληματική οργάνωση – Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους ενόχους – Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9.40 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και υποστηρικτές της ΧΑ.

Αφορμή αποτέλεσε η ρίψη καφέδων από τη μια στην άλλη πλευρά.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ομάδων των ΜΑΤ που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στην συνέχεια έγιναν 12 προσαγωγές.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9.40 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, είναι κορυφαίο πρόσωπο και στη σημερινή διαδικασία. Η Μάγδα Φύσσα, όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε στους δικούς της ώμους το βάρος της δίκης, ακόμα και όταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα, όπως σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν.

 

Επίθεση Λαγού πριν την απόφαση

Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με έξι ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής και σήμερα θα ανακοινωθούν οι ποινές.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προΐστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Για την ασυλία του: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

 

Πηγή: newsbomb.grThere are no comments

Add yours

Facebook