Σοκ : Μητέρα απαιτεί απαντήσεις γιατί ο τάφος του μωρού της ήταν άδειος για 45 χρόνια

viral

Μια πληγωμένη μητέρα που πιστεύει ότι τα μέρη του σώματος του νεκρού μωρού της κρατήθηκαν παράνομα και της έλεγαν ψέματα για 45 χρόνια, ξεκίνησε έναν διπλό νομικό αγώνα.

Η Lydia Reid ήθελε απελπισμένα να ανακαλύψει τι συνέβη στον γιο της, Gary Paton, από τότε που πέθανε σε ηλικία μόλις μίας εβδομάδας, σε νοσοκομείο του Εδιμβούργου το 1975. Είναι πεπεισμένη ότι το σώμα που της έδειξαν οι γιατροί, δεν ήταν του μικρού αγοριού της.

Πριν από τρία χρόνια, οι ιατροδικαστικοί εμπειρογνώμονες έσκαψαν τον τάφο του Gary και δε βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία (σώμα), γεγονός που ενδυνάμωσε την πίστη της 71χρονης μητέρας ότι της δόθηκε ένα κενό φέρετρο για να θάψει, αναφέρει το Daily Record.

Η Lydia ετοιμάζεται τώρα να πάει στο δικαστήριο για να της επιστρέψουν όσα απομένουν από τα λείψανα του γιου της. Ξεκινά επίσης μια νομική υπόθεση £ 75.000 εναντίον του Crown Office και της Scotmid Cooperative Funerals, που ασχολήθηκαν με την ταφή του Γκάρι.

Οι δηλώσεις της μητέρας

Η μητέρα από το Clermiston του Εδιμβούργου, είπε: «Η πρώτη από τις νομικές υποθέσεις τους επιδόθηκε. Τους μηνύουμε για 75.000 £ για το γεγονός ότι δεν έβαλαν τον γιο μου στον τάφο».

«Τους θεωρούμε από κοινού υπεύθυνους, καθώς πιστεύουμε ότι το Scotmid μας έδωσε ένα κενό φέρετρο».

«Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ανακαλύψαμε ότι ο Gary δεν ήταν στον τάφο του. Σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να μας επιστραφεί η στάχτη του μετά από αυτό και θα μπορούσε να αναπαυθεί, αλλά τίποτα δεν άλλαξε».

Η άλλη νομική υπόθεση είναι να αναγκάσει την επιστροφή δειγμάτων των οργάνων του γιου της που ελήφθησαν, έτσι ώστε η οικογένεια να μπορεί να κάνει στον Gary μια σωστή ταφή εάν αποδειχθεί ότι ανήκουν σε αυτόν.

Ο αδελφός του Gary, Steven, 47 ετών, που βοηθά τη μαμά του στον αγώνα της, είπε επίσης για τον «εφιάλτη» του ότι δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει την επιθυμία του πεθαμένου πατέρα του Bruce.

 

 
Πηγή : In.gr

 There are no comments

Add yours

Facebook