Τίτλοι τέλους για το θρυλικό πλοίο «Θεόφιλος»

THEOFILOS

Πλοίο «Θεόφιλος»…. Σαν εκείνους τους επιβλητικούς ηλικιωμένους κυρίους που κάθονται στη γωνιά τους χορτασμένοι από τα «ταξίδια» τους…

theofilos

Οδεύει για τα παλιοσίδερα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» της άλλοτε κραταιάς Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) .

 

Το πλοίο είχε παροπλιστεί από το 2013 στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια βρισκόταν στην Ελευσίνα, ενώ είχαν διενεργηθεί και πλειστηριασμοί για την πώλησή του. Το «Θεόφιλος» ναυπηγήθηκε το 1975 στη Γερμανία και ήρθε στο Αιγαίο το 1996,συνδέοντας ακτοπλοϊκά τη Μυτιλήνη τόσο με τον Πειραιά όσο και με τη βόρεια Ελλάδα.

Το «καμάρι» της Ναυτιλιακής εταιρείας Λέσβου που κατασκευάσθηκε το 1975, βρισκόταν για 4 περίπου χρόνια στο νέο Μόλο Δραπετσώνας και στη συνέχεια εδώ 3 χρόνια, είχε μεταφερθεί σε «νεκροταφείο» πλοίων, στον κόλπο της Ελευσίνας όπου περίμενε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν, για την εκποίησή του.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας επισπεύδει τις διαδικασίες να «καθαρίσει» το λιμάνι της Ελευσίνας από τα κουφάρια των παλιών πλοίων που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα αζήτητα και αποτελούν και κίνδυνο, καθώς στέκουν εκεί ημιβυθισμένα και μπορεί να προκαλέσουν θαλάσσια ρύπανση.
Το 2019  είχε περάσει στην ιδιοκτησία της ΑΝΕΝ  (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου ΑΕ)  αλλά η κατάληξη του είναι η ίδια ..Στα σίδερα .
 Θεόφιλος

 There are no comments

Add yours

Facebook