Νέα μέτρα στην Αττική: Ραγδαία αύξηση νοσηλευομένων από τον κορονοϊό – Τι ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

coronavirus

Σειρά νέων μέτρων στην Αττική ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως έχει γίνει γνωστό αυτά θα περιλαμβάνουν

-Απαγόρευση συναυλιών

-Απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων

-Περιορισμοί στον αριθμό ατόμων σε δημόσιες συναθροίσεις, όπως γάμους, κηδείες και βαφτίσεις. Ο επιτρεπτός αριθμός θα είναι 9 άτομα.

-Μεγαλύτερη δυνατότητα τηλεργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν για τουλάχιστον 14 ημέρες με τον πρωθυπουργό να σημειώνει νωρίτερα ότι όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή νέων μέτρων.

Στο πορτοκαλί η Αττική

Θέση, πάντως στα νέα δεδομένα πήρε και ο Σωτήρης Τσιόδρας δηλώνοντας ότι «στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί». Παράλληλα έδωσε και στοιχεία για τους νοσηλευόμενους λέγοντας ότι «ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον 554, που σημαίνει ότι είναι το 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς. Αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Σημειώνεται πως αν και αυτά τα νέα μέτρα δεν «πιάσουν τόπο» δεν πέσουν δηλαδή σημαντικά τα νέα κρούσματα τότε το επόμενο βήμα είναι το lockdown και η επιστροφή των sms.There are no comments

Add yours

Facebook