Κορωνοϊός, τρόμος από απίστευτη γκάφα στο Σαν Ντιέγκο: Έδωσαν εξιτήριο σε φορέα του ιού!

koronoios5444

Τέσσερις άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν στο Σαν Ντιέγκο από την Ουχάν, την περασμένη Κυριακή, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό και πήραν εξιτήριο – Περαιτέρω εξετάσεις ωστόσο έδειξαν ότι ένας εξ αυτών είχε προσβληθεί από την ασθένεια και έτσι, μία μέρα μετά, επέστρεψε στο νοσοκομείο και μπήκε σε καραντίνα – Άγνωστο με πόσους ανθρώπους ήρθε σε επαφή στο μεσοδιάστημα

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επιβεβαιώθηκε στο Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία Καλιφόρνια.

Πρόκειται για έναν από τους επιβάτες στην πρώτη πτήση, με την οποία επαναπατρίστηκαν Αμερικανοί από την πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι και εστία της μόλυνσης του 2019-nCoV.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι το γεγονός πως ο άνδρας είχε μολυνθεί από τον ιό, επαληθεύτηκε… μία μέρα αφότου είχε πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο. Τα αποτελέσματα των επιπλέον εξετάσεων που του έγιναν, όπως γράφει η Washington Post στην επίσημη ιστοσελίδα της, έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο, για «παρατήρηση και απομόνωση», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για την ιστορία, ο ασθενής ήταν ένας εκ των τεσσάρων Αμερικανών που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν την περασμένη Κυριακή. Στις πρώτες εξετάσεις που τους έγιναν σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο, και οι τέσσερις βγήκαν αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό, παίρνοντας εξιτήριο. Την Δευτέρα, ωστόσο, ένας εξ αυτών χρειάστηκε να επιστρέψει και να νοσηλευτεί, καθώς τα αποτελέσματα περαιτέρω εξετάσεων έδειξαν ότι είναι φορέας του ιού.

Η πρωτοφανής «γκάφα» των υγειονομικών αρχών που έδωσαν το εξιτήριο στον ασθενή έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με τα ερωτήματα να είναι αμείλικτα. Κανένας δεν γνωρίζει για πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα βρέθηκε εκτός νοσοκομείου ο ασθενής, με πόσους ανθρώπους ήρθε σε επαφή ή πώς επέστρεψε στην καραντίνα.

πηγή πρώτο θέμαThere are no comments

Add yours

Facebook