Αποτελέσματα εκλογών 2019: Μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία για τον Κυριάκο

3314E9FE-E8E2-43D0-AEDF-8BF309F0715B

Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού – Θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου – Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του – «Λυμένα τα χέρια» του προέδρου της ΝΔ για να σχηματίσει την κυβέρνηση που επιθυμεί και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

Ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης έβγαλαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Οι πολίτες έδωσαν στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα του νέα μεγάλη νίκη η οποία αποκτά ιστορικές διαστάσεις, κυρίως για δύο λόγους:

– Πρώτον, διότι είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης του 2009 που το πρώτο κόμμα κατακτά αυτοδυναμία, και
– Δεύτερον, διότι με την επίδοση που έχει η μέχρι τώρα αξιωματική αντιπολίτευση επιτυγχάνει το μεγαλύτερο προβάδισμα που αποσπά εδώ και πάρα πολλά χρόνια το κόμμα που κόβει πρώτο το νήμα της κάλπης.

Με βάση την εκτίμηση της Singular Logic που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ η ΝΔ συγκεντρώνει 39,8% και 158 έδρες σε περίπτωση που μείνει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή (οι έδρες θα γίνουν 154-155 εάν στη Βουλή μπει η ΧΑ).

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, θα έχει, όπως επεδίωκε, λυμένα τα χέρια του για να σχηματίσει την κυβέρνηση που επιθυμεί και να εφαρμόσει –«χωρίς συμβιβασμούς»- το Πρόγραμμα που εξήγγειλε και εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν απειλείται ακόμη και στην περίπτωση που η σύνθεση της επόμενης Βουλής είναι επτακομματική.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου να προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Δευτέρας αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργούThere are no comments

Add yours

Facebook