Diplomat Travel το ταξιδιωτικό γραφείο που σημείωσε αύξηση αριθμού πελατών άνω του 300% μέσα σε 1 χρόνο

ταξιδιωτικό γραφείο Diplomat travel

Θαυμασμό στο τομέα του τουρισμού έχει προκαλέσει το ταξιδιωτικό γραφείο του χολαργού Diplomat travel

Στο επίκεντρο πολλων συζητήσεων ακουγεται το όνομα του γραφείου καθώς έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα ειδικά όσων θέλουν να οργανώσουν τις διακοπές τους. Μετά απο έλεγχο που κάναμε στο διαδίκτυο διαπισ΄τωσαμε οτι οι κριτικές στο Facebook στη google αλλα και στο ίδιο το σιτε του Diplomat Travel είναι πάρα πολυ καλές και υποσχόμενες για ακόμα περισσότερες πωλήσεις.

ταξιδιωτικό γραφείο Diplomat Travel

ταξιδιωτικό γραφείο Diplomat Travel

Όταν αναζητήσαμε να βρούμε τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το γραφείο. Διαπιστώσαμε οτι το επίπεδο της ποιότητας με αυτό της τιμής είναι αξιοζήλευτο.

Οι υπηρεσίες του Diplomat Travel είναι αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, υπηρεσίες μεταφοράς transfer, πακέτα διακοπών, ξεναγήσεις και κρουαζιέρες.
Ο λόγος που επιλέγουν οι πελάτες το συγκεκριμένο γραφείο διαφέρει ανάλογα με την υπηρεσία . Πάμε να τους δούμε ένα προς ένα

Αεροπορικά εισιτήρια : Τα Diplomat Travel είναι γραφείο με άδεια IATA απο το 1987 παρακαλώ και έχει συνεγασία με πάνω απο 800 αεροπορικές ανα το κόσμο . Αυτό σημαίνει οτι έχει τη δυνατότητα να πάρει καλές προσφορές απο τις αεροπορικές εταιρείες. Αλλά και να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όποια απαίτηση έχει ο ταξιδιώτης. Επίσης το προσωπικό του γραφείου αναλαμβάνει σε όλους τους πελάτες του να κάνει το check in του δωρεάν τις όποιες αλλαγές ακυρώσεις ζητήσει ο πελάτης με κόστος μόνο το penalty της αεροπορικής και να είναι ανα πάσα στιγμή διαθέσιμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του κάθε πελάτη σε οτιδήποτε χρειαστεί . Οπότε καταλαβαίνεται οτι και μόνοι σας να ταξιδεύετε θα έχετε πάντα κάποιον να σας προσέχει ανα πάσα στιγμή

Ακτοπλοικά εισιτήρια: Το ταξιδιωτικό γραφείο του Χολαργού εκδίδει καθημερινά δεκάδες ακτοπλοικά εισιτήρια σε ταξιδιώτες σε όλη την Ελλάδα . Γιατι το προτιμούν ; Διότι ο πελάτης λαμβάνει τα εισιτήρια του σπίτι του χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει το παραμικρό καθώς το Diplomat Travel αναλαμβάνει την αποστολή τους. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι οτι ενημερώνει συνεχώς και ασταμάτητα τους πελάτες του για προσφορές και give aways των ακτοπλοιών κατι το οποίο άλλοι δεν το κάνουν για διάφορους κυρίως οικονομικούς λόγους .

Ξενοδοχεία: Ενα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του γραφείου είναι ο τομέας του ξενοδοχείου . Εδώ αυτό που ανακαλύψαμε είναι οτι το Diplomat Travel προσφέρει τις τιμές και την διαθεσιμότητα σε πάνω απο 800.000 παρακαλώ ξενοδοχεία σε όλο το κόσμο . Επίσης λόγω του οτι έχει αποκλειστικές συμφωνίες σε ξενοδοχεία τα οποία βρίσκοντε σε γνωστές πόλεις και περιοχές όπως. Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μιλάνο, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Bali, Σιγκαπούρη και πολλές άλλες οι τιμές που προσφέρει είναι της τάξης του 30% κάτω απ οτι προσφέρουν πολύ γνωστές και συνεχώς διαφημιζόμενες στη τηλεόραση ιστοσελίδες . Ένα δωμάτιο για παράδειγμα σε κεντρικό ξενοδοχέιο στο Παρίσι που αναζητήσαμε ένα σαιτ το είχε στα 580 ευρώ και το ίδιο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο τις ίδιες ακριβώς ημέρες το DIplomat Travel το είχε 220 ευρώ . Διαφορά που δεν μπορείς να τη πιστέψεις .

Πακέτα διακοπών: Το μεγάλο όπλο του ταξιδιωτικού πρακτορείου Diplomat Travel είναι τα πακέτα διακοπών. Εδώ αυτό που καταλάβαμε είναι οτι να προσφέρεις στο ταξιδιώτη οτι ακριβώς χρειάζεται, για το ταξίδι του και να του δίνεις τη δυνατότητα, να προσθέσει και άλλα είναι αυτο που θα τον κάνει να σε αγαπήσει. 4 ημέρες στη Ρώμη για 2 άτομα με όλα τα έξοδα πληρωμένα μόνο 399 ευρώ την περίοδο του χειμώνα και 459 ευρώ την καλοκαιρινή περίοδο ! Σκέφτεσαι κάτι θα κρύβουνε αυτοί ίσως να μην εχουν μέσα τους φόρους αεροδρομίου ή να σε πηγαίνουν σε ξενοδοχεία τρώγλες. Και ΟΜΩΣ στη τιμή περιλαμβάνονται και οι ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ και ξενοδοχεία 4 αστέρων κεντρικά . Όσο και να αναζητήσαμε παρόμοια προσφορά με όλες αυτες τις παροχές δεν βρήκαμε κάτι αντάξιο . Επίσης ταξιδι για 2 άτομα στο Παρίσι ή 7 ημέρες για 2 άτομα στη Ταυλάνδη με μόνο 700 ευρώ το άτομο αυτά πραγματικά δεν μπορεις να τα βρείς αλλού .Το μυστικό σε αυτές τις τιμές με τις παρεχόμενες υπηρεσίες δεν μας το αποκάλυψαν και ο λόγος είναι προφανής. Αυτό που μας είπαν είναι οτι κάθε μήνα τα πακέτα που κλείνουν οι πελάτες του γραφείου είναι κάπου 60 με 80 στον αριθμό φανταστείτε λοιπόν το μέγεθος τις επιτυχίας !

πρακτορείο Diplomat Travel

πρακτορείο Diplomat Travel

Ταξίδι για εμάς σημαίνει εμπειρίες, χαλάρωση, μαγεία, γνωριμίες, νέες γεύσεις, νέες εικόνες και πολλά ακόμη που δεν αξίζει να τα χαραμίσετε κάνοντας τη λάθος επιλογή. Επιλέξτε αυτόν που θα σας βοηθήσει να τα απολαύσετε όλα αυτά και θα είναι πάνω απο το τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε. Γιαυτό επισκεφτείτε το site του Diplomat Travel πάρτε ενα τηλ στο 2106517509 ή κάντε μια βόλτα απο τα όμορφα γραφεία τους Βουτσινα 68 Χολαργός Αττικής .
Ταξιδιτωτικό γραφείο Diplomat Travel η αγαπημένη μας επιλογή !

Τέλος λίγα λόγια για μερικές προσφορές του Diplomat Travel σε διάφορους προορισμούς
Παρίσι

Όταν μιλάμε για το Παρίσι, μιλάμε για ιστορία, ιστορία που έχει αφήσει κληρονομιά σε όλους εμάς πολύ σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία για να θαυμάζουμε. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων φυσικά ο Πύργος του Άιφελ, το οποίο μέχρι το 1930 ήταν η υψηλότερη κατασκευή του κόσμου και μέχρι σήμερα το διασημότερο σύμβολο της πόλης.

Η κατασκευή είχε σκοπό να παραμείνει μόνο για την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης. Ομως στέκεται ακόμα και σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες από σύγχρονους καλλιτέχνες που φοβόταν ότι η κατασκευή δεν θα ταίριαζε με την αρχιτεκτονική του Παρισιού.Επόμενη στάση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Μουσείο του Λούβρου όπου αρχικά ήταν Βασιλικό παλάτι όμως σήμερα. Είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου με περισσότερα από 35.000 εκθέματα στα οποία συγκαταλέγονται: η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.Επισκεφθείτε επίσης την Παναγία των Παρισίων, την Λεωφόρο Σαν Σελιζέ, την πλατεία Charles de Gaulle, αλλά και πολλά ακόμη που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.

Λονδίνο

Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συντέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη. Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ. Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου.Η πόλη είναι πλέον από του πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η δημοφιλία της αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Τι να επισκεφτείτε

Tower Bridge
Tate Modern
Ανάκτορα του Μπακιγχαμ
Βρετανικό Μουσείο
Victoria & Albert Museum
Madam Tussauds
Big Ben
London Eye

Βαρσοβία

Τα αξιοθέατα, η παλιά πόλη, οι καλλιτεχνικές γειτονιές, οι ουρανοξύστες, τα πάρκα και οι hip πιάτσες που θα κάνουν την πολωνική πρωτεύουσα τον επόμενο αγαπημένο σας προορισμό.

Τι να δείτε στη Βαρσοβία

Την πολωνική πρωτεύουσα είναι βολικότερο να την εξερευνήσετε ανά περιοχή: Μια καλή αφετηρία είναι ο Βασιλικός Δρόμος, που ενώνει το Wilanow και το σύγχρονο κέντρο με την Παλιά Πόλη. Πίσω από την τελευταία βρίσκεται η συνοικία της Νέας Πόλης, ενώ στην άλλη πλευρά του ποταμού «φωλιάζουν» η Παλιά και Νέα Πράγα. Σημειώστε πως ολόκληρη η πόλη εξυπηρετείται από δεκάδες γραμμές μοντέρνου και αξιόπιστου τραμ, ενώ διαθέτει και δύο γραμμές μετρό στις αντίστοιχες πλευρές του Βιστούλα – το εισιτήριο στοιχίζει περί το 1€ (ή στο τοπικό νόμισμα, 4 ζλότι).

Βενετία

Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης.Θαυμάστε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών.

Στη Βενετία θα πάτε για να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης με φόντο το ηλιοβασίλεμα και το διάσημο κρασί Prosecco ανά χείρας. Θα ξαναερωτευτείτε διασχίζοντας το Canal Grande με το vaporetto και την ώρα που θα περνάτε κάτω από την πολυφωτογραφημένη γέφυρα Rialto, φιληθείτε με τον αγαπημένο σας σαν να είναι η πρώτη φορά και αφεθείτε στη μαγεία της πόλης των Δόγηδων.

Καθεδρικός ναός του Αγίου Μάρκου

Η καρδιά της πόλης χτυπά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με την ξακουστή βασιλική του 11ου αιώνα, γοητευτικό αμάλγαμα βυζαντινού ρυθμού με στοιχεία αναγεννησιακά και ρωμαϊκής τέχνης. Ο εμβληματικός ναός της Βενετίας εντυπωσιάζει με τη λάμψη των επίχρυσων ψηφιδωτών στο εσωτερικό του, καθώς και το περίφημο Pala d’ Oro, τμήμα της Αγίας Τράπεζας στολισμένο με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Επισκεφθείτε το μουσείο εντός του San Marco με τη Loggia dei Cavalli όπου φυλάσσονται τα πρωτότυπα τέσσερα άλογα από επιχρυσωμένο μπρούντζο, που έφεραν οι Σταυροφόροι το 1204 από την Κωνσταντινούπολη. Από εδώ, η θέα της piazza από ψηλά μοιάζει καρτ ποστάλ. Αντίγραφα των αλόγων κοσμούν την είσοδο της εκκλησίας

Παλάτι των Δόγηδων

Εκπληκτικό δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, η έδρα των αρχόντων της πόλης με τη γοτθική πρόσοψη από λευκή πέτρα και ροζ μάρμαρο Βερόνας, αντανακλά την εμπορική δύναμη της Βενετίας όταν, στα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, συνέδεε την τότε Δύση με τις χώρες της μακρινής Ανατολής. Το Palazzo Ducale είναι ένα πανέμορφο σύμπλεγμα από εντυπωσιακές αίθουσες, αυλές, διαδρόμους, κρυφά δωμάτια, έργα τέχνης των Τιντορέτο, Βερονέζε, Ιερώνυμου Μπος. Από δω θα περάσετε στη διάσημη Γέφυρα των Στεναγμών, ονομασία που έλαβε από τους ρομαντικούς του 19ου αιώνα οι οποίοι φαντάστηκαν τις οιμωγές των φυλακισμένων καθώς, από εκείνη την γέφυρα, έβλεπαν το φως της μέρας για τελευταία φορά πριν οδηγηθούν στις φυλακές. Εδώ φυλακίστηκε για πέντε χρόνια και ο περιβόητος Καζανόβα

Βόλτα με βαπορέτο – Βαρκάδα με γόνδολα

Κάντε με βαπορέτο το γύρο του Canal Grande για να ζήσετε την εμπειρία της διαδρομής μέσα στην υδάτινη λεωφόρο της Βενετίας. Θα θαυμάσετε από άλλη οπτική κομψοτεχνήματα όπως η Χρυσή Κατοικία Ca’ d’ Oro και το Palazzo Grassi, γλιστρώντας κάτω από την παραμυθένια γέφυρα Ριάλτο.

Μολονότι ακούγεται τουριστική, η βόλτα με γόνδολα παραμένει μια εμπειρία αλησμόνητη στη Βενετία, καθώς το πλοιάριο γλιστρά κάτω από τη Γέφυρα των Στεναγμών κι ο γονδολιέρης τραγουδά «La donna è mobile» και «Ο Sole mio».

Νησάκι Μπουράνο

Διάσημο για τις χειροποίητες δαντέλες του. Τα χαρακτηριστικά σπιτάκια του, βαμμένα σε εκτυφλωτικά χρώματα, χρησίμευαν κάποτε ως φάροι για τους ψαράδες που γυρνούσαν από τα ανοιχτά της Αδριατικής. Στο Μουσείο Δαντέλας (Piazza Galuppi 187, 0039 041 730034), παρακολουθήστε τις λιγοστές πλέον Βενετσιάνες να κεντούν τα πολύτιμα εργόχειρα.
Διεύθυνση: πάρτε το βαπορέτο 12 από την αφετηρία Fondamenta Nuove

Πινακοθήκες της Ακαδημίας

επισκεφθείτε τις λαμπρές Gallerie dell’ Accademia γεμάτες αριστουργήματα της βενετσιάνικης σχολής ζωγραφικής, από τον 14ο ως τον 18ο αιώνα. Θαυμάστε όπως Τιτσιάνο, Τιέπολο, Τιντορέτο, Μπελίνι, Βερονέζε, Καναλέτο και όχι μόνο.
Διεύθυνση: Campo della Carità,

Canal Grande

Το «Μεγάλο Κανάλι», γνωστό και ως «canalazzo», αποτελεί τον κύριο υδάτινο άξονα µετακίνησης. Με µήκος 3,8 χλµ., πλάτος από 30-90 µ., βάθος περίπου 5 µ. και σιγµοειδή διαδροµή, ξεκινάει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και καταλήγει σε µια λίµνη κοντά στον σιδηροδροµικό σταθµό της Αγίας Λουκίας. Κατά τη διαδροµή του, στις όχθες του περιβάλλεται από συνολικά περίπου 170 κτήρια που ανήκαν κυρίως σε πλούσιες οικογένειες της Βενετίας (όπως το Ca’ d’ Oro και το palazzo Ca’ da Mosto του 13ου αι.). Η κίνηση στο κανάλι συντελείται µε ιδιωτικές βάρκες, από τα vaporetti (τα θαλάσσια λεωφορεία, µε γύρω στις 20 στάσεις), θαλάσσια ταξί και τις διάσηµες γόνδολες.

offer trip to venice by Diplomat Travel

offer trip to venice by Diplomat Travel

Μάλτα

Αξίζει να δείτε

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (πλατεία Παλατιού),

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (πλατεία Παλατιού), που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Casa Rocca Piccola

Την εντυπωσιακή Casa Rocca Piccola (casaroccapiccola.com), κατοικία της οικογένειας De Piro, με πάνω από 50 δωμάτια, τα περισσότερα ανοιχτά στο κοινό.

Το Εθνικό Θέατρο της Μάλτας

Το Εθνικό Θέατρο της Μάλτας (teatrumanoel.com.mt), από τα παλαιότερα της Ευρώπης (1731).

Το λιμανάκι Valletta Waterfront

Το γραφικό λιμανάκι Valletta Waterfront με τις 19 θολωτές αποθήκες του, που σήμερα φιλοξενούν εμπορικά καταστήματα, μπαράκια και εστιατόρια.

Τον υπέροχο κήπο Upper Barrakka

Τον υπέροχο κήπο Upper Barrakka, από όπου η θέα προς το Μεγάλο Λιμάνι και τις Τρεις Πόλεις είναι μαγευτική.

Τα Νησάκια Gozo και Comino

Kι αν έχετε χρόνο, πάρτε το καραβάκι και περάστε στο Gozo –το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μάλτας– ή στο μικροσκοπικό Comino, που έχει μόλις δέκα κατοίκους.

Πράγα

Μαγική και κουκλίστικη,σαν υπαίθριο θεατρικό σκηνικό η “Βελούδινη” πρωτεύουσα της Τσεχίας αναδυκνύεται σε έναν απο τους πίο δημοφιλείς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης .Ταξιδέψτε με το Diplomat Travel στην Πράγα του Κάφκα και των αλχημιστών του χρυσού,στην μποέμ παραμυθούπολη στις όχθες του Μολδάβα.

Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίζουμε την Πράγα ως ένα από τα ομορφότερα μέρη της γής.Ελάχιστες πόλεις διαθέτουν τέτοια ιστορία,τέτοια ατμόσφαιρα,και τόσο καταπληκτική τέχνη και αρχιτεκτονική υπεροχή.

Περιδιαβείτε διαφορετικές εποχές σε κάθε σας βήμα στην πόλη-σπουδή στην αρχιτεκτονική .Σεργιανίστε ανάμεσα σε εμβληματικά κτίρια όπως ο γοτθικός νάος του Αγίου Βίτου στο Κάστρο ,το αναγεννησιακό παλατί Μπελβεντέρε στο Βασιλικό Κήπο,ως τον κυβιστικό οίκο της Μαύρης Μαντόνας,τα αρ νουβό στολίδια της λεωφόρου Parizska και το αβάν γκραντ κτίριο που χορεύει στη Nove Mestro. Ανακαλύψτε τα μικρά μυστικά της τσέχικης πρωτεύουσας σε κάθε γωνία,υπέροχες μπουτίκ κρυστάλλων Βοημίας <<ναούς>> της τοπικής γαστρονομίας σε παλιά υπόγεια κελάρια,ατμοσφαιρικά στέκια όπου ο καφές είναι απόλαυση και ιεροτελεστία.Με το εκπληκτικό κάστρο ,τη μεσαιωνική και μπαρόκ ατμόσφαιρα στη παλιά πόλη ,τα hype μπαράκια και τισ cult μπυραρίες της,η Πράγα ζεί μια διαχρονική άνοιξη με αμίμητο στύλ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
1

Κάστρο της Πράγας

Το Κάστρο της Πράγας είναι το κατεξοχήν σύμβολο του Τσέχικου κράτους για περισσότερο από μια χιλιετία. Θεμελιώθηκε τον 9ο αιώνα και έγινε έδρα των Τσέχων κυβερνητών και προέδρων.
Το σύμπλεγμα του Κάστρου, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, περιλαμβάνει ιστορικά παλάτια, γραφεία,εκκλησίες, τείχη, κήπους και γραφικά μέρη (όπως το φημισμένο Χρυσό σοκάκι) από διάφορες εποχές. Όλα αυτά συνδέονται με δρομάκια, αυλές σκαλάκια και κήπους. Η όψη του από το ποτάμι είναι ένα από τα πιο φαντασμαγορικά πανοράματα στον κόσμο.
2

Μικρή Πόλη

Το πιο γραφικό σημείο της γραφικής Πράγας!
Την περιοχή της Μικρής Πόλης την διαπερνά ένα τμήμα της λεγόμενης “βασιλικής οδού”, που αφού συναντηθεί με την Γέφυρα του Καρόλου, συνεχίζει γύρω από την μπαρόκ Εκκλησία του Αγ. Νικολάου και ανεβαίνει την υπέροχη οδό Νερούντοβα, πριν τη μεγάλη στροφή προς το Κάστρο. Όμως πολλές από τις ομορφιές αυτής της συνοικίας βρίσκονται μακριά από το δρόμο που ακολουθούν οι περισσότεροι επισκέπτες…. Στους παρακάτω ήσυχους δρόμους, στο Νησί Κάμπα και στους κήπους.

Ο χώρος κατοικήθηκε αρχικά από υπηρέτες του βασιλιά, μόδιστρους, ράφτες, καροτσέρηδες και πλύστρες. Τα περισσότερα μεσαιωνικά κτήρια κάηκαν στην μεγάλη πυρκαγιά τους 1541, που ξεκίνησε εδώ και απλώθηκε μέχρι το Κάστρο. Τότε ήρθαν στην περιοχή οι αριστοκράτες και άρχισαν να κτίζουν τα ανάκτορα τους εδώ. Έτσι η Μικρή Πόλη απέκτησε την σημερινή της χαριτωμένη μπαρόκ όψη.
3

Γέφυρα του Καρόλου

Εδώ και εξακόσια χρόνια η Γέφυρα του Καρόλου εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Πράγας, όπως και τους ίδιους τους ντόπιους κατοίκους. Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, κορυφαίο έργο της αρχιτεκτονικής του μεσαίωνα, που σώζεται μέχρι σήμερα.Ο αυτοκράτορας Κάρολος Δ΄ τοποθέτησε την θεμέλια λίθο στις 9. 7. 1357 στις 5:31 η ώρα το πρωί. Η ημερομηνία και η ώρα αυτή δεν επιλέχτηκε τυχαία, αλλά πρόκειται για μαγικό αριθμό, που το συμβουλεύτηκε από αστρολόγους. Ο Κάρολος δεν πρόλαβε να δει το μεγάλο έργο του ολοκληρωμένο, διότι χρειάστηκαν πάνω από 50 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Αγάλματα που φέρουν γούρι και εκπληρώνουν τα πιο κρυφά όνειρα…
Τριάντα αγάλματα που την διακοσμούν, στην πλειοψηφία τους μπαρόκ ρυθμού, την μεταμόρφωσαν σε μια υπαίθρια γλυπτοθήκη.Αν μπείτε από την πλευρά της Μικρής Πόλης, μετρήστε το 8ο άγαλμα στα αριστερά σας. Θα βρεθείτε μπροστά στο άγαλμα του Αγ. Ιωάννη Νεπομουκ. Το άγγιγμα των ανάγλυφων πλακών στην βάση του αγάλματος φέρνει γούρι.Αν όμως θέλετε να εκπληρωθούν οι πιο κρυφές σας ευχές, προχωρήστε μερικά βήματα ακόμη και στην ίδια πλευρά θα βρείτε μαύρο καγκελάκι με 5 αστέρια και το ανάγλυφο του Άγ. Ιωάννη Νεπομουκ που πνίγεται. Αγγίξτε το κάθε αστέρι και μετά βάλτε το αριστερό σας χέρι στο σταυρό στο τοιχάκι. Οποιαδήποτε ευχή κάνετε εκείνη τη στιγμή, θα πραγματοποιηθεί.Τέσσερα αγάλματα πιο πέρα είναι το άγαλμα της Αγ. Άννας, προστάτιδας των έγγειων γυναικών και διαμεσολαβητής του χαρούμενου γάμου…

4

Πύλη της Πυρίτιδας

Ένα από τα παλαιοτέρα και ομορφότερα κτίσματα της Πράγας, σημαντικό έργο ύστερο γοτθικού ρυθμού, δημιουργεί μία μεγαλοπρεπή είσοδο στην Παλιά Πόλη από την ανατολική της πλευρά.Ουσιαστικά αντικατέστησε έναν παλαιότερο πύργο του 13ου αιώνα, έναν από τους 13 πύργους που κάποτε φύλαγαν την Παλιά Πόλη. Αυτός ο πύργος είχε χάσει την αμυντική του σημασία (καθώς η Παλιά Πόλη περικυκλώθηκε από την Νέα Πόλη), ερειπώθηκε και για αυτό αποφάσισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να κατεδαφιστεί.Η πύλη της Πυρίτιδας κτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα προς τιμή του βασιλιά Βλαντισλαβ, ως σημείο εκκίνησης για τη στέψη του (αρχή της λεγόμενης “Βασιλικής οδού”). Εδώ περίμεναν τον κάθε πρίγκιπα οι ξένοι πρεσβευτές, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, αλλά και ο απλός λαός, ώστε να τον συνοδέψουν μέσα από την Παλιά & Μικρή Πόλη στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βίτου, όπου γινόταν η στέψη.

Όταν ο βασιλιάς ο Βλαντισλαβ Γιαγκελον μετέφερε ξανά την έδρα του βασιλιά στο Κάστρο της Πράγας και μετακόμισε στο Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, έχασε η πύλη την τιμητική της σημασία.Τον 18ο αιώνα, όταν το διπλανό πρώην βασιλικό ανάκτορο έγινε στρατόπεδο, η πύλη έγινε αποθήκη μπαρουτιού – εξού και η σημερινή ονομασία της πύλης.Αξίζει να ανεβείτε τα 180 σκαλιά και να απολαύσετε την θέα με τις στέγες της Παλιάς Πόλης.

5

Εκκλησία του Αγ. Νικολάου – Καθεδρικός Ναός του Αγ. Βίτου

Η Εκκλησία του Αγ. Νικολάου είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της Κεντρικής Ευρώπης. Η μεγαλοπρεπής εκκλησία σχεδιάστηκε από τους διάσημους Βαυαρούς αρχιτέκτονες, πατέρα και γιο Ντίνζενχοφερ. Ουδείς από τους δύο την είδε ολοκληρωμένη, αφού κτιζόταν επί 60 χρόνια. Η πρόσοψη εντυπωσιάζει λόγω των κυματισμών – μια σειρά από κυρτές καμπύλες. Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι πλούσια διακοσμημένο. Μέσα στο κεντρικό κλίτος, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση φωτός και κίνησης.Δείχνει σκηνές θαυμάτων από την Ζωή του Αγίου Νικολάου.

Στο καμπαναριό της εκκλησίας υπήρχε επί του πρώην καθεστώτος το κέντρο παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών. Με ασύρματα παρακολουθούσαν από εδώ την κοντινή Αμερικάνικη πρεσβεία. Μετά από το 1989 αποκαλύφτηκε και έκτοτε στεγάζει μια σχετική έκθεση.

Ο καθεδρικός ναός, που δεσπόζει στον λόφο πάνω από τον ποταμό Μολδάβα, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Πράγας, με μήκος 124 μ και πλάτος 60 μ. Το κωδωνοστάσιό της με ύψος 99,5 μ θεωρείται ο ψηλότερος ιστορικός πύργος της Πράγας.Ο ναός φιλοξενεί το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο με τα κοσμήματα του στέμματος (το βασιλικό στέμμα, το σκήπτρο, το «μήλο», το μανδύα, το σπαθί και ένα σταυρό, ανεκτίμητα κειμήλια όλα του Βασίλειου της Βοημίας), άγια λείψανα καθώς και υπόγεια κρύπτη με τους τάφους πολλών ηγεμόνων και βασιλιάδων του Τσέχικου βασιλείου.
Το θησαυροφυλάκιο κλειδώνει με 7 κλειδαριές.Στα ερείπια ενός παγανιστικού ναού έκτισε ο ηγεμόνας Βάτσλαβ αρχικά μια μικρή ροτόντα, την οποία την αφιέρωσε στον άγιο Βίτο.
6

Αστρονομικό Ρολόι

ο Αστρονομικό Ρολόι είναι αναμφίβολα το πιο θαυμαστό αξιοθέατο της Πράγας. Πρωτολειτούργησε το 1410. Φανταστείτε, πόσα ζευγάρια ματιών διάβασαν από τότε την ώρα στο αστρονομικό ρολόι, πόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν την «παρέλαση των αποστόλων» και άκουσαν τον πετεινό να λαλεί.

Ο μύθος λέει, πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παλιάς Πόλης ήταν περήφανοι με το υπέροχο ρολόι και δεν ήθελαν να τους το αντιγράψουν. Έτσι όταν ο ωρολογοποιός Χάνους τελειοποίησε τον μηχανισμό (1490), τον τύφλωσαν για να μην μπορέσει να το επαναλάβει πουθενά αλλού. Ο Χάνους όμως εκδικήθηκε. Λίγο πριν πεθάνει, έβαλε έναν παραγιό του να τον πάει στο μηχανισμό και τον πείραξε, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα πάντα… Έτσι έμεινε για σχεδόν 100 χρόνια!

Ο πύργος του ρολογιού προσφέρει αξέχαστη πανοραμική θέα σε όλο το ιστορικό κέντρο.
Μην διστάσετε να ανεβείτε και να θαυμάστε την πόλη από ψηλά. Δεν έχει σκάλες, υπάρχουν ράμπες και ασανσέρ!

prague by diplomat travel

prague by diplomat travelThere are no comments

Add yours

Facebook