Για έκτη συνεχόμενη φορά ! Σε ρυθμούς jazz βρίσκεται η Καρδαμύλη

jazzz

Σε ρυθμούς τζαζ μπήκε από προχθές και για μία εβδομάδα η Καρδαμύλη! Το Διεθνές, πλέον, Φεστιβάλ Jazz που διοργανώνουν Νορβηγοί μουσικοί, εδώ και έξι χρόνια, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, στη μαγευτική Καρδαμύλη, φέτος πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Πρόκειται για μία ιδέα Νορβηγών μουσικών (Sarpsborg Jazz Club Norway) που έγινε θεσμός και δική μας πλέον αγαπημένη συνήθεια, ακόμη μία αφορμή για να «πεταχτούμε» από την Καλαμάτα ως την Καρδαμύλη και να αφεθούμε στους ρυθμούς της τζαζ…
Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλα τα μαγαζιά (μπαρ, εστιατόρια, καφέ) η πλατεία και οι δρόμοι της Καρδαμύλης πλημμυρίζουν από τζαζ μελωδίες που παίζουν live μουσικοί και μπάντες, έχοντας ταξιδέψει από τη Νορβηγία ως τη Μεσσηνία γι’ αυτό το μοναδικό φεστιβάλ!
Τελευταία, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και Έλληνες μουσικοί και μάλιστα Μεσσήνιοι. Η μουσική κυριολεκτικά πλανάται στον αέρα της Καρδαμύλης και παρασύρει τους επισκέπτες σε ρυθμούς jazz, swing και όχι μόνο… Αξίζει να αναφερθεί ότι το εν λόγω Φεστιβάλ αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για την ταινία ντοκιμαντέρ «It΄s all jazz to me», των Κυριάκου Λιαράκου και Νίκου Ξανθόπουλου, που είχε ανοίξει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το 2016.
Αν και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, η μουσική μπορεί να ξεπεράσει πολλά εμπόδιαThere are no comments

Add yours

Facebook