Αποτοξίνωση : Ακολουθήστε τα σωστά βήματα και αναζωογονήστε πλήρως τον οργανισμό σας!

ccbca3752adf58a776d876d7a7de9edc_XL

Τοξίνες: Προσοχή υπάρχουν παντού!
Οι τοξίνες είναι ουσίες οι οποίες μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό. Τις ουσίες αυτές τις παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ή εισβάλουν στο σώμα από το μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, την κακή διατροφή, το νερό που πίνουμε και πολλές φορές απορροφούνται από το δέρμα. Στην πραγματικότητα οι τοξίνες βρίσκονται σχεδόν παντού, στον καπνό του τσιγάρου, στα καυσαέρια, στα απορρυπαντικά, στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα φρούτα και τα λαχανικά, ακόμα και σε ένα ποτήρι κρασί.

Η φυσική διαδικασία “κάθαρσης” του οργανισμού
Η αποτοξίνωση είναι ή φυσική διαδικασία με την οποία ο οργανισμός αποβάλλει ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν βλαβερές (τοξίνες). Πρόκειται για μία συνεχή διαδικασία η οποία διεξάγεται από διάφορα όργανα όπως:

> Συκώτι: Τα ένζυμα στο συκώτι διασπούν τις βλαβερές ουσίες, έτσι ώστε να διαπεράσουν τον οργανισμό μέσω των νεφρών, των πνευμόνων και των εντέρων.

> Νεφρά: Τα νεφρά «φιλτράρουν» τις ουσίες που πρέπει να αποβληθούν.

> Έντερο: Το λεπτό έντερο επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά και τις τοξίνες και ωθεί το υλικό που δεν μπορεί να απορροφηθεί στο παχύ έντερο.

> Δέρμα: Το δέρμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα και της λιπαρότητας του δέρματος (σμήγμα).

> Λεμφική Κυκλοφορία: Το σύστημα αυτό μεταφέρει τις ουσίες και τις τοξίνες που πρέπει να αποβληθούν στους λεμφαδένες, όπου επεξεργάζονται και παραδίδονται στο συκώτι.

> Πνεύμονες: Οι πνεύμονες «φιλτράρουν» τα αποβλητέα αέρια που παράγει ο οργανισμός.

Ενισχύστε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης

Ο οργανισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις τοξίνες καθημερινά, και παρόλο που το σύστημα αποτοξίνωσής του είναι ικανό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις ανάγκες, προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν περισσότερες τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό απ’ όσες αυτός μπορεί να χειριστεί. Η υπερφόρτωση του οργανισμού με τοξίνες έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διάφορων συμπτωμάτων όπως προβλήματα στην πέψη, φούσκωμα, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, δερματικά προβλήματα, κυτταρίτιδα, ακόμα και αύξηση του σωματικού βάρους. Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον βοήθεια.

Για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τον οργανισμό μας στη διαδικασία πρόσληψης και αποβολής των τοξινών θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μας. Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης διαρκεί από 30 έως 45 μέρες ανάλογα με τον τύπο του. Οι κανόνες που ακολουθούν είναι βασικοί και εφαρμόζονται σε όλα τα προγράμματα.

Απαραίτητα Συμπληρώματα
Συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Πολύ σημαντικά συστατικά είναι τα εξής:

> Αγκινάρα: Περιέχει σημαντικά φλαβονοειδή τα οποία διεγείρουν την παραγωγή χολής με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η πέψη.

> L-Glutathione: Ουσία η οποία προσκολλάται στις τοξίνες και τις μετατρέπει σε μορφή που μπορούν να αποβληθούν.

> Γκρέιπφρουτ: Αντι – μυκητώδης παράγοντας ο οποίος εξουδετερώνει τα παράσιτα και βοηθά τον οργανισμό στην παραγωγή φιλικών βακτηρίων.

> N-Acetyl Cysteine: Χρησιμοποιείται για την υγεία του συκωτιού, είναι συστατικό το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού στις λοιμώξεις.

Απαραίτητο συστατικό για τη σύνθεση της L-Glutathione στον οργανισμόThere are no comments

Add yours

Facebook