Ψαράδες εντόπισαν φάλαινα με πομπό στη θάλασσα της Νορβηγίας – Τι συνέβη ;

WHALE

Μία λευκή φάλαινα εντοπίστηκε από ψαράδες στη θάλασσα της Νορβηγίας, γεγονός που δεν θα προκαλούσε έκπληξη, αν το κήτος δεν έφερε πάνω του έναν πομπό.

Οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού της σκανδιναβικής χώρας πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη φάλαινα είναι εκπαιδευμένη από το Ναυτικό της Ρωσίας, ως μέρος ενός προγράμματος χρήσης των θαλασσίων ζώων σε ειδικές αποστολές και σε κατασκοπεία.

Η λευκή φάλαινα beluga εντοπίστηκε από Νορβηγούς ψαράδες στα ανοιχτά του χωριού Ίνγκα, την περασμένη εβδομάδα. «Πήγαμε να ανεβάσουμε τα δίχτυα μας, όταν πλησίασε στη βάρκα μας η λευκή φάλαινα. Κολύμπησε κατά πάνω μας και πλησίασε πολύ. Τότε διακρίναμε ότι είχε μία συσκευή πάνω της», δήλωσε ένας από τους ψαράδες.

Η παράξενη συμπεριφορά του ζώου, το οποίο προσπαθούσε επίμονα να εντοπίσει τα σκάφη και τραβούσε τα σχοινιά τους, όπως και ο πομπός που έμοιαζε με κάμερα ή όπλο, κίνησαν τις υποψίες των ειδικών για στρατιωτική εκπαίδευση από τους γείτονες Ρώσους, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Αν η φάλαινα προέρχεται από τη Ρωσία, και έχουμε σοβαρό λόγο να το πιστεύουμε αυτό, δεν έχει εκπαιδευτεί από Ρώσους επιστήμονες, αλλά από άτομα του ρωσικού Ναυτικού», τόνισε ο Martin Biuw από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Έρευνας της Νορβηγίας.

«Ξέρουμε ότι στη Ρωσία διαθέτουν έναν μεγάλο πληθυσμό από φάλαινες σε καθεστώς αιχμαλωσίας και γνωρίζουμε επίσης, ότι ορισμένες από αυτές, αφέθηκαν ελεύθερες. Από τότε έχουμε αναφορές ότι φάλαινες προσεγγίζουν πλοία», δήλωσε ο Audun Rikardsen, καθηγητής στο τμήμα αρκτικής και θαλάσσιας βιολογίας στο Αρκτικό Πανεπιστήμιο της ΝορβηγίαςThere are no comments

Add yours

Facebook